Vi starter hold i januar og i august. Du melder dig til via optagelse.dk

Murer (EUD Tech)

Murer (EUD Tech)

Klar til at tage murerskeen i egen hånd?

Med en murer uddannelse er du med hele vejen, når en bygning skal opføres – lige fra at læse en arbejdstegning, støbe fundament, mure vægge, opsætte fliser og til at lægge tegltag. Så holder du af at bruge din fysik hver dag til at skabe en fysisk ramme for andre?

Så er mureruddannelsen lige noget for dig!

Bliv murer - Du vil få de nødvendige værktøjer og kompetencer til at komme ud i en branche, hvor der først skal læses arbejdstegninger og derefter bygges huse nøjagtigt derefter. Ud over at støbe sokler eller gulve kan du også komme ud for at skulle lægge tegltag, pudse facader samt opsætte fliser på vægge eller gulve efter endt uddannelse, så det gælder om at have styr på håndværket.

En erhvervsuddannelse er en praktisk uddannelse, der retter sig mod et erhverv. Uddannelsen veksler mellem undervisning på skole og perioder i praktik. Du skal selv finde en praktikplads og indgå en skriftlig uddannelsesaftale med praktikstedet. Uddannelsen afsluttes med en svendeprøve.

5 gode grunde til at blive murer:

1. Meget lav arbejdsløshed i faget
2. Gode muligheder for læreplads
3. Uddannelsesgaranti
4. Du får SU og elevløn under hele uddannelsen
5. Du kan vælge at tage uddannelsen med EUX

Varighed
3 år 11 måneder
Elevhus
Ja
Økonomi
SU eller elevløn
Praktik under uddannelse
Ja
Din alder

For at komme i gang med en erhvervsuddannelse skal du vælge én af fem fagretninger på Grundforløb 1, som varer i 20 uger. 

 • BILhvor vi afprøver fagene Autolakerer, Karrosseritekniker og Personvognsmekaniker
 • BYG, hvor vi afprøver fagene Murer, Tømrer, Bygningsmaler og Smed 
 • MAD, hvor vi afprøver fagene Tjener, Gastronom, Receptionist og Ernæringsassistent
 • TECH DESIGNhvor vi afprøver fagene Skiltetekniker, Data og kommunikation og Elektriker
 • EUX TECHhvor vi afprøver fag alle tekniske erhvervsuddannelser

 

Ønsker du en EUX uddannelse efter grundforløb 1 skal du vælge indgangen EUX Tech, de andre fire indgange (BIL; BYG; MAD og TECH DESIGN) giver adgang til EUD.

Vil du være Murer, er den bedste vej naturligvis BYG eller EUX TECH. Få et indtryk af Grundforløb 1 

BEMÆRK: College360 udbyder kun Grundforløb 2 på Mureruddannelsen, hvilket betyder, at du efter praktikken skal følge hovedforløb på en anden erhvervsskole.

 • Opbygning
 • Fag på uddannelsen

For at komme i gang med en erhvervsuddannelse skal du gå på Grundforløb 2, som varer 20 uger og afsluttes med en grundforløbsprøve.  

Du kan komme i gang ved at opfylde et af tre krav:

 • Har karakteren 02 i gennemsnit i henholdsvis dansk og matematik ved folkeskolens 9.- eller 10.-klasseprøve eller ved en tilsvarende prøve. Har du ikke det, skal du til optagelsesprøve på College360. Læs mere om optagelsesprøve
 • Har en praktikaftale med en virksomhed. I så fald kan du også vælge at starte direkte i praktik. Læs mere om Ny mesterlære
 • Du har allerede taget en anden ungdomsuddannelse. Tag kontakt til en studievejleder 

 

Meld dig til via optagelse.dk

BEMÆRK: College360 udbyder kun Grundforløb 2 på Mureruddannelsen, hvilket betyder, at du efter praktikken skal følge hovedforløb på en anden erhvervsskole.

 • Opbygning
 • Fag på uddannelsen

Når du er over 25 år, starter du på EUV, som er Erhvervsuddannelse for voksne. En EUV bygger videre på den uddannelse og erfaring, du allerede har. Din uddannelse sammensættes derfor afhængig af det, du har lavet tidligere.

En EUV vil ofte være kortere end en almindelig erhvervsuddannelse, og vi anbefaler derfor, at du tager fat i studievejledningen. Dem kan du fange på telefon 75 360 360 

BEMÆRK: College360 udbyder kun Grundforløb 2 på Mureruddannelsen, hvilket betyder, at du efter praktikken skal følge hovedforløb på en anden erhvervsskole.

 • Opbygning
 • Fag på uddannelsen
Vidste du at ...

Hvis du vælger uddannelsen med EUX, får du fag på gymnasialt niveau som en del af din erhvervsuddannelse og endnu bedre muligheder for videreuddannelse.

Kontakt College360 på tlf. 75 360 360, hvis du har spørgsmål til uddannelsen. Du er altid velkommen til at kontakte studievejlederne direkte.