Vi starter EUX-hold i august. Du melder dig til via optagelse.dk

EUX Data og kommunikation

Data og kommunikation (EUX)

Verden vil have hajer - it-hajer!

Med uddannelsen Data og Kommunikation i bagagen kan du arbejde med at efterse og vedligeholde it-systemer og rådgive om produkter. Det kan du, da du lærer om den teknik, der ligger bag it-systemer. Er der en haj gemt i dig?

Så er uddannelsen Data og Kommunikation lige noget for dig!

Dit arbejde er at efterse og vedligeholde it-systemer, og du lærer også at rådgive om de mange produkter. Arbejdet kræver kendskab til de nyeste teknologier og teknikker.

Som uddannet kan du blive ansat i offentlige eller private virksomheder. Uddannelsen giver dig viden om den teknik, der ligger bag it-systemer. Generelt kræver uddannelsen teknisk indsigt og gode samarbejdsevner. Du skal også være fagligt stærk til matematik og engelsk.

En erhvervsuddannelse er en praktisk uddannelse, der retter sig mod et erhverv. Uddannelsen veksler mellem undervisning på skole og perioder i praktik. Du skal selv finde en praktikplads og indgå en skriftlig uddannelsesaftale med praktikstedet. Uddannelsen afsluttes med en svendeprøve.

Med EUX Data og kommunikation uddannelsen, får du fag på gymnasialt niveau som en del af din erhvervsuddannelse og endnu bedre muligheder for videreuddannelse.

5 gode grunde til at vælge data og kommunikation:

1. Gode muligheder for efteruddannelse
2. Gode muligheder for at arbejde i udlandet
3. Uddannelsesgaranti
4. Du får SU og elevløn under hele uddannelsen
5. Du kan vælge at tage uddannelsen med EUX

Varighed
6 år
Elevhus
Ja
Økonomi
SU eller elevløn
Praktik under uddannelse
Ja
Din alder

For at komme i gang med en erhvervsuddannelse skal du vælge én af fem fagretninger på Grundforløb 1, som varer i 20 uger. 

 • BIL, hvor vi afprøver fagene Autolakerer, Karrosseritekniker og Personvognsmekaniker
 • BYG, hvor vi afprøver fagene Murer, Tømrer, Bygningsmaler og Smed 
 • MAD, hvor vi afprøver fagene Tjener, Gastronom, Receptionist og Ernæringsassistent
 • TECH DESIGN, hvor vi afprøver fagene Skiltetekniker, Data og kommunikation og Elektriker
 • EUX TECH, hvor vi afprøver fag alle tekniske erhvervsuddannelser

 

Vil du arbejde med Data- og kommunikation, er den bedste vej naturligvis TECH DESIGN eller EUX TECH, men de andre fagretninger er også adgangsgivende til Data- og kommunikationsuddannelsen.

Få et indtryk af Grundforløb 1 

BEMÆRK: College360 udbyder kun Grundforløb 2 på Data- og kommunikationsuddannelsen, hvilket betyder, at du efter praktikken skal følge hovedforløb på en anden erhvervsskole. 

 • Opbygning
 • Fag på uddannelsen

For at komme i gang med en erhvervsuddannelse skal du gå på Grundforløb 2, som varer 20 uger og afsluttes med en grundforløbsprøve.  

Du kan komme i gang ved at opfylde et af tre krav:

 • Har karakteren 02 i gennemsnit i henholdsvis dansk og matematik ved folkeskolens 9.- eller 10.-klasseprøve eller ved en tilsvarende prøve. Har du ikke det, skal du til optagelsesprøve på College360. Læs mere om optagelsesprøve
 • Har en praktikaftale med en virksomhed. I så fald kan du også vælge at starte direkte i praktik. Læs mere her: Ny mesterlære
 • Du har allerede taget en anden ungdomsuddannelse. Tag kontakt til en studievejleder på telefon: 75 360 360

 

BEMÆRK: College360 udbyder kun Grundforløb 2 på Data- og kommunikationsuddannelsen, hvilket betyder, at du efter praktikken skal følge hovedforløb på en anden erhvervsskole. 

 • Opbygning
 • Fag på uddannelsen

Når du er over 25 år, starter du på EUV, som er Erhvervsuddannelse for voksne. En EUV bygger videre på den uddannelse og erfaring, du allerede har. Din uddannelse sammensættes derfor afhængig af det, du har lavet tidligere.

En EUV vil ofte være kortere end en almindelig erhvervsuddannelse, og vi anbefaler derfor, at du tager fat i studievejledningen. Dem kan du fange på telefon 75 360 360 

 

Meld dig til via optagelse.dk

 • Opbygning
 • Fag på uddannelsen