Studieretningsforløbet giver mulighed for faglig fordybelse i de fag der har din særlige interesse.

Finans

Finans

Drømmer du om en karriere inden for finans, økonomi og økonomisk ledelse? Og er det vigtigt for dig at opnå matematik på niveau A? Så er studieretningen Finans lige noget for dig.

Ambitiøs, udfordrende og praksisnær

Studieretningen Finans har et samarbejde med Jyske Bank. Det betyder, at du flere gange i løbet af dine tre år på Handelsgymnasiet skal besøge banken. Det giver dig en unik forståelse for finansielle markeder, bankrådgivning og generelle virksomhedsøkonomiske forhold. Studieretningen er for elever med interesse for økonomi og finansiering samt med flair for matematik. Mange elever får en karriere i en virksomheds finans- eller økonomiafdeling, som rådgiver eller analytiker i den finansielle sektor, som ejendomsmægler eller revisor, eller på sigt som leder i en bank eller en erhvervsvirksomhed.

De økonomiske studieretninger er for dig...

der har interesse for samspillet mellem økonomi og samfund i nationalt og internationalt perspektiv. Penge, tal og grafer har din interesse. Du lærer om danske og internationale finansielle institutioner og deres betydning i samfundet.

Du lærer også om virksomhedens økonomi, og hvordan virksomhedens økonomi, finansiering, salg og marketing kan kombineres.

Mere om Finans

Studieretningsfag: Virksomhedsøkonomi A – Matematik A

I Virksomhedsøkonomi A lærer du om virksomhedens budget, regnskab, nøgletal og bæredygtighed. Du lærer at analysere virksomhedens økonomiske situation og strategi, så du kan træffe økonomiske beslutninger i forhold til virksomhedens planlægning og økonomi, så du kan bidrage til at udvikle virksomhedens strategier.

I Matematik A trænes du i tal og logisk tænkning, og du bliver i stand til at analysere, vurdere og løse teoretiske og praktisk orienterede problemstillinger. Matematik A er netop forudsætningen for en dybere forståelse af de økonomiske modeller, som du kommer til at arbejde med både på tværs af fag og ikke mindst i Finansiering B, der anbefales som valgfag.

  • Fag på uddannelsen
  • Valgfag
  • Talentudvikling
  • Internationalisering

Efter de første tre måneder (Grundforløbet), skal du vælge studieretningsforløb, der giver dig mulighed for faglig fordybelse i de fag der har din særlige interesse. Studieretningsforløbet afsluttes med, at du tager din studentereksamen og får huen med det blå bånd!

Vi har ti studieretninger på HHX, her kan du også læse om de andre studieretninger:

 

HHX er en oplagt mulighed for dig, der har afsluttet 9. eller 10. klasse, og som ønsker en gymnasial uddannelse med en erhvervsorienteret og international profil.

HHX er en 3-årig uddannelse gymnasial uddannelse, som giver dig adgang til videregående uddannelser på f.eks. universiteter, handelshøjskoler eller erhvervsakademier på lige fod med andre gymnasiale uddannelser (HTX/STX).

Her kan du læse mere om uddannelses opbygning.