Du kan blive lige det, du drømmer om.

Videregående uddannelse
En HHX-uddannelse giver adgang til at læse videre på handelshøjskoler, universiteter, seminarier og erhvervsakademier – eller til en spændende elevplads i ind- eller udland.

Adgangskortet.dk kan du se de videregående uddannelser, du får adgang til med en HHX. Klik på dine fag og dit niveau, måske har du flere muligheder end vist her.

Job i erhvervslivet


Du kan også fortsætte et uddannelsesforløb i en virksomhed. Elever på HHX fortsætter typisk i virksomheder inden for økonomi, revision, event, salg, indkøb, finans eller marketing. 

Udover at fortsætte din uddannelse i en dansk virksomhed, har du også mulighed for at gennemføre uddannelsen i en tysk eller engelsk virksomhed gennem ordningen PIU (Praktik I Udlandet)

Ønsker du at forsætte din uddannelse i en virksomhed, kan du med din HHX-eksamen gennemføre erhvervsuddannelsernes grundforløb på kun 5 uger og derefter fortsætte med praktik i to år i en virksomhed. (Læs mere om EU Student). Uddannelsen sigter bredt mod job i både det private og offentlige erhvervsliv samt inden for salg, markedsføring, økonomi, sprog, informationsteknologi, jura m.m. 

Bliv selvstændig

Handelsgymnasiet giver dig også en god ballast, hvis du en gang vil være selvstændig og etablere egen virksomhed, da områder som innovation og iværksætteri er en del af uddannelsen.   

Læs mere om videreuddannelse og karriere efter HHX på handelsgymnasiet.dk. Her kan du også se, hvad tidligere elever fortæller om deres vej ud i virkeligheden. 

Elever, forældre og undervisere fortæller om mulighederne med en HHX uddannelse