Grundforløb 1

Bliv godt klædt på til dit valg af erhvervsuddannelse

Grundforløb 1 (GF1) er starten på en erhvervsuddannelse for dig, som har afsluttet 9. eller 10. klasse inden for de sidste 2 år. Forløbet, som varer 20 uger, giver dig en introduktion til uddannelser og brancher og hjælper dig med at afklare dit valg af erhvervsuddannelse.
Tilmelding
Sæbekasseløb på Bredhøjvej 8
Der afholdes banko i madværket

Grundforløb 1

Du prøver de forskellige uddannelser af og får nye venner

Grundforløb 1 på College360 handler om meget mere end uddannelse. Det handler også om at være nysgerrig, få nye venner og lære dig selv bedre at kende. Du vil opleve, at det er anderledes at gå på en erhvervsskole end en folkeskole. Du får en aktiv hverdag, hvor vi veksler mellem klasseundervisning og praktisk arbejde i faglokaler, værksteder og køkkener. Vi arbejder med konkrete problemstillinger og cases fra erhvervslivet.

Når du starter, kommer du igennem et sjovt og spændende introduktionsforløb, hvor du både lærer de andre elever på Grundforløb 1, underviserne og uddannelserne på skolen at kende. Du får indsigt i, hvad der foregår på ude på værkstederne i de forskellige uddannelser, når du sammen med dit hold bygger jeres egen sæbekassebil. Der skal laves  smede- og elarbejde, og bilen skal lakeres og dekoreres. Vi slutter introduktionsforløbet af med at arrangere et event, hvor vi vælger hold, der kører ræs med bilerne, hepper på hinanden og hygger med hotdogs, musik og samvær på tværs af alle Grundforløb 1 klasser. 

Du får 20 gode uger med både fagligt og socialt fællesskab på Grundforløb 1, hvor du udforsker og bliver klogere på, hvad du vil arbejde med i fremtiden. Målet er, at du føler dig klar til at vælge den uddannelsesretning på Grundforløb 2, som passer bedst til dig.

5 Gode grunde til at starte på Grundforløb 1

Nye venner og godt studiemiljø

Du får nye venner og bliver en del af et godt fællesskab med aktiviteter på tværs af uddannelser

Selvværd og faglig stolthed

Du udvikler dig fagligt og personligt og bliver stolt af det, du kan udrette

Klogere på dit uddannelsesvalg

Grundforløb 1 åbner døren til mange erhvervsuddannelser. Du udforsker, hvad der er det rigtige for dig

Aktiv og varieret hverdag

Du møder en helt anden undervisning, hvor du arbejder praktisk i faglokaler, værksteder og køkkener

Der er brug for dig

Du bliver eftertragtet på arbejdsmarkedet og får let ved at få job med god løn

På introforløbet lærer du de øvrige elever at kende og får hurtigt nye venner.

EUD Livet Paa Skolen Gf1 Fort Oesterlund.Elever Paa.Line

Frisk luft og fodboldkamp i boldburet foran skolen

Alle mødes på tværs af klasser og uddannelser i Madværket. Her er plads til både afslapning og gruppearbejde.

EUD Livet Paa Skolen Elever Holder Middagspause I Madvaerket

Grundforløb 1 eleverne bygger shelters som en del af undervisningen

EUD Livet Paa Skolen Gf1 Shelter

Du lærer at bruge værktøj og arbejde sikkert i værkstederne

EUD Livet Paa Skolen Gf1 Legehus

På tur til København med både virksomhedsbesøg og sigthseeing - og måske en smuttur i Tivoli

EUD Livet Paa Skolen Gf1 Studietur.Tivoli

Der serveres hjemmelavede hotdogs på skolens tagterasse som afslutning på et godt go cart ræs!

EUD Livet Paa Skolen Hotdogs Paa Taget

Holdånden er i top, når introforløbet afsluttes med go cart ræs

EUD Livet Paa Skolen Gf1 Elever I Rumdragt Til Saebekasseloeb

Hverdagen på Grundforløb 1

I hverdagen på Grundforløb 1 er der masser af plads til socialt samvær og til at have det sjovt. I pauserne kan du hygge dig med bordfodbold, billard eller bordtennis eller bare hænge ud i Madværket med kammeraterne. Har du brug for at røre dig i frisk luft, så tag de andre med ud og spille fodbold i boldburet eller gå en tur på tagterassen og nyd solen. 

 

Fag og muligheder med Grundforløb 1

Grundforløb 1 kan være en god mulighed for at lære erhvervsuddannelserne at kende og blive klogere på, hvad der er det rigtige for dig, hvis du lige efter folkeskolen ikke er helt sikker på, hvilken uddannelse, du skal vælge. 

Det kan også være, at du er helt afklaret med, hvad du vil. Måske har du altid drømt om at blive mekaniker eller kok og vil bare gerne vil i gang. Derfor har vi på College360 lavet 6 fagretninger på Grundforløb 1, som giver dig mulighed for at sætte særligt fokus på dit interesseområde. Uanset, hvilken fagretning du vælger, vil du dog altid kunne skifte mening undervejs, hvis du finder ud af, at din interesse ligger et andet sted, når du får mulighed for at afprøve de forskellige uddannelser. 

Fagretninger på Grundforløb 1

På Grundforløb 1 på College360 har vi 6 fagretninger: Auto, Business. EUX Business, EUX Tech, Hotel og Restaurant og Håndværk og Design. På alle 6 fagretninger vægter vi faglighed, sammenhold, læring og tværfaglighed højt.

Læs mere om Fagretninger på Grundforløb 1

Fag på Grundforløb 1

På Grundforløb 1 skal vi igennem en række temaer, der skal klæde dig på til at vælge en uddannelsesretning på Grundforløb 2. Du vil på EUD få grundfaget Dansk og en række erhvervsfag som fx Praktikpladssøgning, Metodelære, Arbejdskultur og Sundhed. På EUX får du også grundfagene Engelsk og Samfundsfag. Alle fag på nær dansk indgår i forskellige projekter, hvor der vil være en vekslen mellem teori og praktisk arbejde.

Læs mere om Fag på Grundforløb 1

Fællesskab og studiemiljø

På Grundforløb 1 bliver du en del af et godt ungdomsmiljø med mange spændende aktiviteter f.eks. studietur, idrætsdag, virksomhedsbesøg, fælles temauger og en fælles opstart og afslutning på tværs af fagretningerne.

Læs mere om Fællesskab og studiemiljø

Studieboliger

Som elev på College360 har du mulighed for at bo i skolens nye studieboliger. Her bor du sammen med andre unge, der også er ved at tage en uddannelse på College360. Eleverne, der bor i studieboligerne har et helt unikt fællesskab på tværs af uddannelser, hvor de efter skole også har mulighed for at bruge skolens faciliteter.

Læs mere om Studieboliger

Forælder til en Grundforløb 1 elev

Opbygning Grundforløb 1

År 1

År 2

År 3

År 4

År 5

Grundforløb

Studie start

August

Optagelse

Adgangskrav

Varighed

20 uger

Ansøgning

Ansøg her

Mød elever og tidligere elever

Elev gastronom kok EUD
Grundforløb 1

Milan Hansen

Jeg startede på GF1, fordi jeg altid har interesseret mig for mad. Jeg har altid hjulpet min mor i køkkenet, men jeg drømte om noget mere end at lave frikadeller. Det bedste her på uddannelsen er, at få lov at være kreativ og eksperimentere med ideer.

Elektrikerelev på EUD, College360
Grundforløb 1

Niklas Gaard

Jeg tog GF1, fordi jeg var i tvivl om, hvad jeg ville. Da jeg kom i praktik som elektriker, vidste jeg, at det var det, jeg skulle. Jeg har en stor passion for håndbold og træner 4 gange om ugen, hvilket skolen tager højde for. Det betyder meget for mig, at jeg kan uddanne mig og udøve min sport samtidig.

Grundforløb 1

Sandra Emmy Christiansen

At starte på Grundforløb 1 var et aktivt valg for mig. Jeg ville gerne være sammen med unge på min egen alder, og på GF1 mødes unge på kryds og tværs af interesser og uddannelsesønsker. Jeg valgte College360, fordi jeg kunne lide studiemiljøet, faciliteterne i køkkenerne og muligheden for at bo i studieboligerne under min uddannelse.

Nyheder

01 jan. 0001

Introtur til Sletten

Grundforløb 1 har været på en hyggelig tur til sletten, hvor vi lavede teambuilding og hyggede med blå og snobrød. Se alle billederne.

09 feb. 2023

DM i Skills 2023 fik besøg af 51000 mennesker i Fredericia

DM i Skills 2023 er nu slut, tingene er pakket sammen, hallerne i Fredericia er tomme, men hold nu op det var 3 gode dage i Messe C.

Brug for en
EUD vejleder?

Vejleder

Irene Bruus

Studievejleder på EUD/EUX

  Uddannelse
  • EUD
  • EUX
  Retning
  • Business
  • Grundforløb 1

Vejleder

Susan Majbritt Bay Thomsen

Studievejleder på EUD/EUX

  Uddannelse
  • EUD
  • EUX
  Retning
  • Håndværk & Design
  • Auto

Vejleder

Søren Kops Hansen

Studievejleder på EUD/EUX, Lærepladskonsulent

  Uddannelse
  • EUD
  • EUX
  Retning
  • Hotel og Restaurant
  • Håndværk & Design

Kom til infoaften på erhvervsuddannelserne og EUX

Skal du vælge ungdomsuddannelse efter 9.-10. klasse? Er du student fra STX, HTX, HHX eller HF og går du med tanker om at bygge ovenpå med en håndværksuddannelse? Skal du videre efter sabbatår eller anden uddannelse, eller vil du skifte spor i dit arbejdsliv? På College360 kan vi hjælpe dig videre med dine overvejelser. Kom til Infoaften og mød vores studievejledere, oplev skolen og hør om alle erhvervsuddannelser og EUX