Du kan altid søge ind på uddannelsen til Personvognsmekaniker.
Vi starter hold i januar og i august. Du melder dig til via optagelse.dk.

Personvognsmekaniker (EUD)

Personvognsmekaniker (EUD)

Personvognsmekaniker (EUD)

Er du en bil-makker? Drømmer du om at blive mekaniker?

Uddannelsen til Personvognsmekaniker klæder dig på til et liv med biler, da du lærer at finde fejl og reparere eller udskifte dele. Som personvognsmekaniker justerer du også motorer, bremser og styretøj samt finder og retter fejl på bilens elektriske og elektroniske systemer. Så kan du lide at "makke i biler"?

Så har vi uddannelsen til Personvognsmekaniker til dig!

Uddannelsen til personvognsmekaniker giver dig grundlæggende viden om at finde fejl og reparere eller udskifte dele på biler, der er gået i stykker eller har fået skader. På skolen lærer du en masse om biler, at finde fejl og vedligeholde bilens mange dele. Du vil blive undervist i fag som benzin- og dieselmotorer, styretøj og bremser, elektriske systemer, transmission mm. Under din praktik bliver du oplært i de arbejdsopgaver, som hører til uddannelsen.

En erhvervsuddannelse er en praktisk uddannelse, der retter sig mod et erhverv. Uddannelsen veksler mellem undervisning på skole og perioder i praktik. Du skal selv finde en praktikplads og indgå en skriftlig uddannelsesaftale med praktiksstedet. Uddannelsen afsluttes med en svendeprøve.

5 gode grunde til at blive personvognsmekaniker:

1. Mange muligheder - også for videreuddannelse
2. Gode muligheder for at blive selvstændig
3. Uddannelsesgaranti
4. Talentforløb
5. Du kan vælge at tage uddannelsen med EUX

Varighed
2 år 6 mdr. - 4 år 6 mdr.
Elevhus
Ja
Økonomi
SU eller elevløn
Praktik under uddannelse
Ja
Din alder

For at komme i gang med en erhvervsuddannelse skal du vælge én af fire fagretninger på Grundforløb 1, som varer i 20 uger.

AUTO, hvor vi afprøver fagene Autolakerer, Karrosseritekniker og Personvognsmekaniker

HÅNDVÆRK OG DESIGN, hvor vi afprøver fagene Tømrer, Bygningsmaler, Smed, Skiltetekniker og Elektriker

HOTEL OG RESTAURANT, hvor vi afprøver fagene Tjener, Gastronom, Receptionist og Ernæringsassistent

EUX TECH, hvor vi afprøver fag alle tekniske erhvervsuddannelser

Vil du være Personvognsmekaniker, er den bedste vej naturligvis Auto eller EUX TECH, men de andre fagretninger er også adgangsgivende til Personvognsmekaniker uddannelsen med EUX. Få et indtryk af Grundforløb 1

Meld dig til via optagelse.dk

  • Opbygning
  • Fag på uddannelsen

For at komme i gang med en erhvervsuddannelse skal du gå på Grundforløb 2, som varer 20 uger og afsluttes med en grundforløbsprøve.  

Du kan komme i gang ved at opfylde et af tre krav:

  • Har karakteren 02 i gennemsnit i henholdsvis dansk og matematik ved folkeskolens 9.- eller 10.-klasseprøve eller ved en tilsvarende prøve. Har du ikke det, skal du til optagelsesprøve på College360. Læs mere om optagelsesprøve
  • Har en praktikaftale med en virksomhed. I så fald kan du også vælge at starte direkte i praktik. Læs mere om Ny mesterlære
  • Du har allerede taget en anden ungdomsuddannelse. Tag kontakt til en studievejleder 

Meld dig til via optagelse.dk

  • Opbygning
  • Fag på uddannelsen

Når du er over 25 år, starter du på EUV, som er Erhvervsuddannelse for voksne. En EUV bygger videre på den uddannelse og erfaring, du allerede har. Din uddannelse sammensættes derfor afhængig af det, du har lavet tidligere.

En EUV vil ofte være kortere end en almindelig erhvervsuddannelse, og vi anbefaler derfor, at du tager fat i studievejledningen. Dem kan du fange på telefon 75 360 360 

Meld dig til via optagelse.dk

  • Opbygning
  • Fag på uddannelsen
Vidste du at ...

Hvis du vælger uddannelsen med EUX, får du fag på gymnasialt niveau som en del af din erhvervsuddannelse og endnu bedre muligheder for videreuddannelse.

Kontakt College360 på tlf. 75 360 360, hvis du har spørgsmål til uddannelsen. Du er altid velkommen til at kontakte studievejlederne direkte.

Susan Majbritt Bay Thomsen
Studievejleder
30 50 10 68 / 22 19 57 91
Send besked
Tove Andersen
Uddannelsessekretær
89 23 40 09
Send besked