Vi starter hold i januar og i august. Du melder dig til via optagelse.dk

Elektriker (EUD)

Elektriker (EUD)

Elektriker (EUD)

Elektrikeruddannelsen kan være din kontakt til dit arbejdsliv!

Som elektriker arbejder du med elektriske installationer eksempelvis intelligente installationer og tele- og datainstallationer. Så er et lys gået op for dig?

Så har vi Elektrikeruddannelsen klar til dig!

 

En elektriker udfører elektriske installationer på et fagligt og sikkerhedsmæssigt højt niveau. Som elektriker arbejder du også i stigende grad med automatisering, intelligente installationer, tele- og datainstallationer og sikrings- og overvågningsanlæg. Den bærbare pc er derfor et lige så naturligt værktøj som skruetrækkeren.

En erhvervsuddannelse er en praktisk uddannelse, der retter sig mod et erhverv. Uddannelsen veksler mellem undervisning på skole og perioder i lære. Du skal selv finde en læreplads og indgå en skriftlig uddannelsesaftale med lærestedet. Uddannelsen afsluttes med en svendeprøve.

5 gode grunde til at blive elektriker:

1. God løn og lav arbejdsløshed i faget
2. Mange muligheder for at specialisere sig
3. Uddannelsesgaranti
4. Gode muligheder for efteruddannelse
5. Du kan vælge at tage uddannelsen med EUX

Varighed
4 år 6 måneder og 5 år
Studiebolig
Ja
Økonomi
SU eller elevløn
Læretid
Ja
Din alder

For at komme i gang med en erhvervsuddannelse skal du vælge én af fire fagretninger på Grundforløb 1, som varer i 20 uger.

AUTO, hvor vi afprøver fagene Autolakerer, Karrosseritekniker og Personvognsmekaniker

HÅNDVÆRK OG DESIGN, hvor vi afprøver fagene Tømrer, Bygningsmaler, Smed, Skiltetekniker og Elektriker

HOTEL OG RESTAURANT, hvor vi afprøver fagene Tjener, Gastronom, Receptionist og Ernæringsassistent

EUX TECH, hvor vi afprøver fag alle tekniske erhvervsuddannelser

Vil du være Elektriker, er den bedste vej naturligvis HÅNDVÆRK OG DESIGN eller EUX TECH, men de andre fagretninger er også adgangsgivende til Elektriker uddannelsen med EUX. Få et indtryk af Grundforløb 1

Meld dig til via optagelse.dk

 • Opbygning
 • Fag på uddannelsen
 • Mød vores elever

For at komme i gang med en erhvervsuddannelse skal du gå på Grundforløb 2, som varer 20 uger og afsluttes med en grundforløbsprøve.   

Du kan komme i gang ved at opfylde et af tre krav:

 • Har karakteren 02 i gennemsnit i henholdsvis dansk og matematik ved folkeskolens 9.- eller 10.-klasseprøve eller ved en tilsvarende prøve. Har du ikke det, skal du til optagelsesprøve på College360. Læs mere om optagelsesprøve
 • Har en læreaftale med en virksomhed. I så fald kan du også vælge at starte direkte i lære. Læs mere her: Ny mesterlære
 • Du har allerede taget en anden ungdomsuddannelse. Tag kontakt til en studievejleder

Meld dig til via optagelse.dk

BEMÆRK: College360 udbyder Grundforløb 2 på Elektrikeruddannelsen, hvilket betyder, at du efter praktikken skal følge hovedforløb på en anden erhvervsskole. 

 • Opbygning
 • Fag på uddannelsen
 • Mød vores elever

Når du er over 25 år, starter du på EUV, som er Erhvervsuddannelse for voksne. En EUV bygger videre på den uddannelse og erfaring, du allerede har. Din uddannelse sammensættes derfor afhængig af det, du har lavet tidligere.

En EUV vil ofte være kortere end en almindelig erhvervsuddannelse, og vi anbefaler derfor, at du tager fat i studievejledningen. Dem kan du fange på telefon 75 360 360.

BEMÆRK: College360 udbyder Grundforløb 2 på Elektrikeruddannelsen, hvilket betyder, at du efter læretiden skal følge hovedforløb på en anden erhvervsskole. Meld dig til via optagelse.dk

 • Opbygning
 • Fag på uddannelsen
 • Mød vores elever
Susan Majbritt Bay Thomsen
Studievejleder
30 50 10 68 / 22 19 57 91
Send besked