Vi starter hold i januar og i august. Du melder dig til via optagelse.dk

Ernæringsassistent (EUD)

Ernæringsassistent (EUD)

Ernæringsassistent (EUD)

Sund mad til mange mennesker

Som uddannet ernæringsassistent har du en viden om ernæring og tilberedning af sund mad til mange mennesker. Desuden ved du, hvordan indkøb, økonomi samt planlægning foregår i et storkøkken. Så vil du tilberede lækker mad til mange mennesker?

Så er uddannelsen til Ernæringsassistent lige dig!

Uddannelsen til ernæringsassistent giver dig grundlæggende viden om ernæring og tilberedning af mad. På skolen lærer du om råvarer samt at anrette maden, så den ser indbydende ud. Du vil blive undervist i fag som fødevarelære, ernæringslære, kost og hygiejne mm. Under din praktik bliver du oplært i de arbejdsopgaver, som hører til uddannelsen.

En erhvervsuddannelse er en praktisk uddannelse, der retter sig mod et erhverv. Uddannelsen veksler mellem undervisning på skole og perioder i lære. Du skal selv finde en læreplads og indgå en skriftlig uddannelsesaftale med lærestedet. Uddannelsen afsluttes med en svendeprøve.

5 gode grunde til at blive ernæringsassistent:

 1. Indsigt i livsstil, sundhed og ernæring
 2. Et godt arbejdsliv i køkkenet
 3. Gode muligheder for videreuddannelse
 4. Du kan vælge at tage uddannelsen med EUX
 5. Mulighed for ny mesterlære
Varighed
3 år 5 måneder
Studiebolig
Ja
Økonomi
SU eller elevløn
Læretid
Krav om læreplads
Din alder

For at komme i gang med en erhvervsuddannelse skal du vælge én af fire fagretninger på Grundforløb 1, som varer i 20 uger.

AUTO, hvor vi afprøver fagene Autolakerer, Karrosseritekniker og Personvognsmekaniker

HÅNDVÆRK OG DESIGN, hvor vi afprøver fagene Tømrer, Bygningsmaler, Smed, Skiltetekniker og Elektriker

HOTEL OG RESTAURANT, hvor vi afprøver fagene Tjener, Gastronom, Receptionist og Ernæringsassistent

EUX TECH, hvor vi afprøver fag alle tekniske erhvervsuddannelser

Vil du være Ernæringsassistent, er den bedste vej naturligvis HOTEL OG RESTAURANT eller EUX TECH, men de andre fagretninger er også adgangsgivende til Ernæringsassistent uddannelsen med EUX. Få et indtryk af Grundforløb 1

Meld dig til via optagelse.dk

 

 • Opbygning
 • Fag på uddannelsen
 • Mød vores elever

For at komme i gang med en erhvervsuddannelse skal du på Grundforløb 2, som varer 20 uger og afsluttes med en grundforløbsprøve.

Vi arbejder med faglige fællesskaber, hvor samarbejde og kommunikation er grundstenene i læren om fødevareproduktion, kvalitet, sundhed og det gode værtsskab. Hotel, restaurant og storkøkken - stedet, hvor oplevelsen af det veltilberedte måltid og den fremragende og udsøgte service spiller en væsentlig rolle i dagligdagen. 

Du kan komme i gang ved at opfylde et af tre krav:

 • Har karakteren 02 i gennemsnit i henholdsvis dansk og matematik ved folkeskolens 9.- eller 10.-klasseprøve eller ved en tilsvarende prøve. Har du ikke det, skal du til optagelsesprøve på College360. Læs mere om optagelsesprøve
 • Har en praktikaftale med en virksomhed. I så fald kan du også vælge at starte direkte i praktik. Læs mere om Ny mesterlære
 • Du har allerede taget en anden ungdomsuddannelse. Tag kontakt til en studievejleder 

Meld dig til via optagelse.dk

 • Opbygning
 • Fag på uddannelsen
 • Mød vores elever

Når du er over 25 år, starter du på EUV, som er Erhvervsuddannelse for voksne. En EUV bygger videre på den uddannelse og erfaring, du allerede har. Din uddannelse sammensættes derfor afhængig af det, du har lavet tidligere.

En EUV vil ofte være kortere end en almindelig erhvervsuddannelse, og vi anbefaler derfor, at du tager fat i studievejledningen. Dem kan du fange på telefon 75 360 360. 

Meld dig til via optagelse.dk

 • Opbygning
 • Fag på uddannelsen
 • Mød vores elever
Søren Kops Hansen
Faglærer, Studievejleder, Lærepladskonsulent
40 16 50 57
Send besked
Christina Nielsen
Uddannelsessekretær
89 23 40 42
Send besked