Hvad kan jeg blive med erhvervsuddannelse?

Med en erhvervsuddannelse kan du blive (næsten) alt: 

  • du gå direkte ud i erhvervslivet og tjene gode penge
  • du kan blive selvstændig og starte egen virksomhed
  • du kan læse videre på en lang række videregående uddannelser

Det betyder, at du altid har mange valgmuligheder med en erhvervsuddannelse.   

Maria Kryhlmand Petersen Collin

Maria er 24 år og går på skilteknikeruddannelsen. Hun er i lære hos virksomheden Signmeup i Padborg. Maria er glad for uddannelsen, fordi hun er ude og være aktiv og får lov til at være med i processen fra idé til færdigt resultat. Det er fedt at aflevere et godt stykke arbejde til en tilfreds kunde. Læs hele artiklen

Magnus Emil Grønhøj

Magnus er 17 år og i gang med uddannelsen til skiltetekniker på Collge360. Han er ny mesterlæreelev hos virksomheden Kellmann Design i Gram, hvor han kommer fra.

Han elsker variationen i opgaver, og at man kommer ud og møder kunder over hele Danmark. Læs hele artiklen

Rasmus Jensen, 16 år, Klejnsmed

Her er megafedt. Vi har store lokaler, nye maskiner og kabiner med god udluftning. Det hele spiller bare. Teorilokaler og værksteder ligger tæt på hinanden og vi er tæt på eleverne på de andre uddannelser.

Foto: Martin Ballund, Midtjyllands Avis

Simon Kvist Bjerre

Et vildt studie i mennesker

Simon Kvist Bjerre blev uddannet som tjener fra Molskroen i 2011 og driver i dag restaurant Alimentum i Aalborg sammen med sin kompagnon Søren Birch. Alimentum har fokus på bæredygtig gastronomi med fokus på grøntsager og havet og økologiske vine.

 

Simon har 3 gange vundet bronze ved Årets Tjener og er 3 gange blevet nomineret til Årets Sommelier.

Læs mere om Simon, og hvordan han bruger sin uddannelse som tjener

Christina Ahltstrøm Pedersen

Jeg elsker at skabe oplevelser for mine gæster

Christina Ahltstrøm Pedersen er uddannet tjener fra College360. Hun har været i lære på Hotel Juelsminde Strand, vandt DM i Skills i Herning i januar 2018 og afsluttede sin uddannelse med svendprøve i december 2018.

 

”Jeg valgte tjenerfaget, fordi jeg altid har vidst, at jeg skulle arbejde med mennesker på en eller anden facon”, fortæller Christina. ”Jeg havde planer om at læse til sygeplejerske, men så prøvede jeg tilfældigvis tjenerfaget og faldt med det samme for det. Det med at yde en service over for andre, give dem en ekstra gastronomisk oplevelse samtidig med, at man yder sit bedste for at vise sig selv frem, og vise man er stolt af sit fag. Man står ikke stille på noget tidspunkt og ikke to dage er ens.”

Læs mere om Christina, og hvordan hun bruger sin uddannelse som tjener

Christina Lisby, 18 år, tømreruddannelsen

Jeg synes, det er rigtigt dejligt, at man lærer så mange mennesker at kende på College360. Man omgås så mange forskellige mennesker, så man får andre relationer end dem, der går på ens egen uddannelse.

Birk Henry Tornøe Svendsen, 17 år, gastronom

Vi har supergode forhold på Hotel og Restaurant på College360.

Køkkenerne har masser af plads, der er meget nyt udstyr, og det er nemt at finde tingene. Foto: Martin Ballund, Midtjyllands Avis