Et vildt studie i mennesker

Simon Kvist Bjerre blev uddannet som tjener fra Molskroen i 2011 og driver i dag restaurant Alimentum i Aalborg sammen med sin kompagnon Søren Birch. Alimentum har fokus på bæredygtig gastronomi med fokus på grøntsager og havet og økologiske vine. Simon har 3 gange vundet bronze ved Årets Tjener og er 3 gange blevet nomineret til Årets Sommelier.

Jeg skal snakke med gæster og udfordre min hverdag med impulsive handlinger

”Da jeg valgte at gå i tjenerlære, følte jeg det var den eneste hylde, jeg passede ind på”, fortæller Simon. ”Jeg havde stået i opvasken på den lokale kro, siden jeg var 15, men havde fokus på at få en studenterhue. Jeg gik på HTX, men det blev med et sløjt resultat. Jeg var ikke motiveret til at sidde ned, og hvis noget var i mine øjne meningsløst, satte det sig bare ikke fast. Men da jeg kom i tjenerlære, sugede jeg det hele til mig, og resultaterne fulgte med. Min tjeneruddannelse afsluttede jeg med 5x 12- taller. Under min uddannelse deltog jeg i alt, hvad jeg kunne komme til af konkurrencer og studieture for dygtiggøre mig. Jeg gik direkte i kokkelære efter min tjeneruddannelse, men jeg droppede det hurtigt igen, da dagligdagen ikke tiltalte mig, Jeg skal snakke med gæster og udfordre min hverdag med impulsive handlinger, frem for at arbejde med kontinuerlig præcision og gentagelse på gentagelse. Jeg blev optaget i Dansk Sommelier Forening i 2012.

Ingen dage er ens, ingen gæster er ens

Det, der er helt unikt ved at være tjener, er at ingen dage er ens, ingen gæster er ens, og kommer de tilbage, er der nye præmisser, fordi nu har man opbygget en relation. Så det er et vildt studie i mennesker, når man har styr på alt det grundlæggende om vin, mad og service. Tålmodighed er til gengæld en stor del af denne uddannelse, fordi du er ikke udlært, når du er udlært. Der skal virkelig meget erfaring til før man bestrider jobbet til fulde og kan agere rigtigt i forhold til de mange, forskellige eksistenser, man møder på sin vej. Som min gamle chef sagde, “Den der siger, at man er perfekt, er enten idiot eller har givet op”.

Restaurantchef på egen restaurant i Aalborg

I dag er jeg restaurantchef og medejer af Restaurant Alimentum i Aalborg, som jeg driver med min kompagnon Søren Birch, der er køkkenchef. Som medejer af en restaurant er alle arbejdsopgaver mine. Der er ingen opgaver, man skal være for fin til at påtage sig, om det er rengøring, regnskabsmøde eller lukning en sen aften. Til gengæld er det en fed følelse, at det er mit sted, folk kommer og besøger - noget jeg har skabt med min kompagnon. Fremtidsdrømmen er, at vi skal leve af vores restaurant i mange, mange år. Det er vigtigt for, at vi kan leve af restauranten, og leve med den. Vi har ikke planer om, at vi skal slides ned på få år for at nå til tops, men stabilt indtjene og udvikle os.

En unik livsstil med fede oplevelser og specielle relationer

Hvis jeg skal give et godt råd til unge, der overvejer, om de skal vælge en tjeneruddannelse, så vil jeg sige, at det er ekstremt vigtigt, at man overvejer, om man er klar til at give det, det kræver. Det er ikke altid fedt at skulle undvære byturerne, men tro mig, når man har passeret de 30, er det ikke det der fylder. Så er man visionær og godt kan se mere end 1 uge frem, så vil man kunne trives i branchen, for det er en unik livstil med fede oplevelser og specielle relationer.

 

 

 

Leveret af
Du bestemmer over dine data

Vi og vores samarbejdspartnere bruger teknologier, herunder cookies, til at indsamle oplysninger om dig til forskellige formål, herunder:

  1. Funktionalitet
  2. Statistik
  3. Marketing

Ved at trykke på 'OK' giver du samtykke til alle disse formål. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage på vores datapolitik side.

Du kan læse mere om vores brug af cookies og andre teknologier, samt om vores indsamling og behandling af personoplysninger ved at trykke på linket herunder.

Om cookies

Nødvendige
Funktionelle
Statistiske
Marketing
Afvis alle
Opdater samtykke