Studieretningsforløbet giver mulighed for faglig fordybelse i de fag der har din særlige interesse.

Økonomi og finans

Økonomi og finans

Økonomi og finans

Drømmer du om en karriere inden for finans, økonomi og økonomisk ledelse? Og er det vigtigt for dig at opnå matematik på niveau A? Så er studieretningen Økonomi og finans lige noget for dig.

Ambitiøs, udfordrende og praksisnær

Studieretningen Økonomi og finans har et samarbejde med fx Jyske Bank og andre lokale virksomheder. Det giver dig en unik forståelse for finansielle markeder og generelle virksomhedsøkonomiske forhold. Studieretningen er for elever med interesse for økonomi og finansiering samt med flair for matematik. Mange elever får en karriere i en virksomheds finans- eller økonomiafdeling, som rådgiver eller analytiker i den finansielle sektor, som ejendomsmægler eller revisor, eller på sigt som leder i en bank eller en erhvervsvirksomhed.

De økonomiske studieretninger er for dig...

der har interesse for samspillet mellem økonomi og samfund i nationalt og internationalt perspektiv. Penge, tal og grafer har din interesse. Du lærer om danske og internationale finansielle institutioner og deres betydning i samfundet.

Du lærer også om virksomhedens økonomi, og hvordan virksomhedens økonomi, finansiering, salg og marketing kan kombineres.

Mere om Økonomi og Finans

Studieretningsfag: Virksomhedsøkonomi A – Matematik A

I virksomhedsøkonomi A lærer du om virksomhedens budget, regnskab, nøgletal og bæredygtighed. Du lærer at analysere virksomhedens økonomiske situation og strategi, så du kan træffe økonomiske beslutninger i forhold til virksomhedens planlægning og økonomi og på den måde bidrage til at udvikle virksomhedens strategier. Du lærer at analysere virksomheders interne og eksterne forhold ved hjælp af forskellige teoretiske modeller og herudfra give begrundede selvstændige forslag til løsning af problemstillinger i virksomheden.

I matematik A trænes du i tal og logisk tænkning, og du bliver i stand til at analysere, vurdere og løse teoretiske og praktisk orienterede problemstillinger. Matematik A er netop forudsætningen for en dybere forståelse af de økonomiske modeller, som du kommer til at arbejde med både på tværs af fag og ikke mindst i finansiering, der anbefales som valgfag.

  • Fag på studieretningen
  • Din fremtid med Økonomi og finans
  • Valgfag
  • Talentudvikling
  • Internationalisering

Efter de første tre måneder (Grundforløbet), skal du vælge studieretningsforløb, der giver dig mulighed for faglig fordybelse i de fag der har din særlige interesse. Studieretningsforløbet afsluttes med, at du tager din studentereksamen og får huen med det blå bånd!

HHX er en oplagt mulighed for dig, der har afsluttet 9. eller 10. klasse, og som ønsker en gymnasial uddannelse med en erhvervsorienteret og international profil.

HHX er en 3-årig uddannelse gymnasial uddannelse, som giver dig adgang til videregående uddannelser på f.eks. universiteter, handelshøjskoler eller erhvervsakademier på lige fod med andre gymnasiale uddannelser (HTX/STX).

Her kan du læse mere om uddannelses opbygning.

  • Mød vores elever
Birgitte Weinreich
Lektor, Studievejleder/Læsevejleder
22 10 03 67
Send besked
Jakob Mørk Christiansen
Studievejleder, Lektor
22 13 15 64
Send besked