Studieretningsforløbet giver mulighed for faglig fordybelse i de fag der har din særlige interesse.

Almen økonomi

Almen økonomi

Almen økonomi

Vil du gerne blive klogere på virksomhedens økonomi uden at specialisere dig allerede fra start? Så er studieretningen Almen økonomi på HHX lige noget for dig.

En spændende studieretning

På studieretningen Almen økonomi er der fokus på virksomhedens økonomi generelt. Du lærer, hvordan økonomi, finansiering, salg og marketing påvirker hinanden.

På Almen økonomi skal vi naturligvis ud at besøge finansielle institutioner og virksomheder i Danmark eller i udlandet.

De økonomiske studieretninger er for dig...

der har interesse for samspillet mellem økonomi og samfund i nationalt og internationalt perspektiv. Penge, tal og grafer har din interesse.

Du lærer om danske og internationale finansielle institutioner og deres betydning i samfundet. Du lærer også om virksomhedens økonomi, og hvordan virksomhedens økonomi, finansiering, salg og marketing kan kombineres.

Mere om Almen økonomi

Studieretningsfag: Virksomhedsøkonomi A – Afsætning A

I virksomhedsøkonomi A lærer du om virksomhedens budget, regnskab, nøgletal og bæredygtighed. Du lærer at analysere virksomhedens økonomiske situation og strategi, så du kan træffe økonomiske beslutninger i forhold til virksomhedens planlægning og økonomi og på den måde bidrage til at udvikle virksomhedens strategier. Du lærer at analysere virksomheders interne og eksterne forhold ved hjælp af forskellige teoretiske modeller og herudfra give begrundede selvstændige forslag til løsning af problemstillinger i virksomheden.

Afsætning A handler om salg på det nationale og internationale marked. Faget fokuserer på emneområder som: strategi, kunders købsadfærd, konkurrenceforhold, markedsanalyse, målgruppevalg, marketingmix, internationalisering og informationssøgning. Du lærer at analysere virksomheders interne og eksterne forhold ved hjælp af forskellige teoretiske modeller og herudfra give begrundede selvstændige forslag til løsning af problemstillinger i virksomheden.

Fælles for de to studieretningsfag er, at du lærer at bruge modeller og værktøjer til at løse aktuelle problemstillinger for en virksomhed.

  • Fag på studieretningen
  • Din fremtid med Almen økonomi
  • Valgfag
  • Talentudvikling
  • Internationalisering

Efter de første tre måneder (Grundforløbet), skal du vælge studieretningsforløb, der giver dig mulighed for faglig fordybelse i de fag der har din særlige interesse. Studieretningsforløbet afsluttes med, at du tager din studentereksamen og får huen med det blå bånd!

HHX er en oplagt mulighed for dig, der har afsluttet 9. eller 10. klasse, og som ønsker en gymnasial uddannelse med en erhvervsorienteret og international profil.

HHX er en 3-årig uddannelse gymnasial uddannelse, som giver dig adgang til videregående uddannelser på f.eks. universiteter, handelshøjskoler eller erhvervsakademier på lige fod med andre gymnasiale uddannelser (HTX/STX).

Her kan du læse mere om uddannelses opbygning.

  • Mød vores elever
Birgitte Weinreich
Lektor, Studievejleder/Læsevejleder
22 10 03 67
Send besked
Jakob Mørk Christiansen
Studievejleder, Lektor
22 13 15 64
Send besked