Studieretningsforløbet giver mulighed for faglig fordybelse i de fag der har din særlige interesse inden for global økonomi.

Global business

På College360 gør vi, hvad vi kan for at skabe et godt studiemiljø og sammenhold.

I løbet af skoleåret er der derfor forskellige aktiviteter på og uden for skolen.


Sociale aktiviteter på Handelsgymnasiet

  • Idrætsdag i september
  • Fredagscaféer
  • School's out
  • Dimission
  • Gallafest for 3. årselever
  • Gymnasiefester

 

Du vil på ingen måde fortryde det, når du kommer ud på den anden side efter tre år på HHX i Silkeborg
Anne Srisala Poulsen
Handelsgymnasiet lærte mig at overskride mine egne grænser og gav mig selvtillid

Anne Srisala Poulsen afsluttede sin studentereksamen på Handelsgymnasiet i 2017. Anne gik på studieretningen IBB (International Business Baccalaureate), hvor der i de fleste fag undervises på engelsk. Her kan du høre hende fortælle, hvad hun har fået ud af at gå på HHX.

”Det vigtigste, jeg har fundet ud af ved at gå på Handelsgymnasiet, er simpelthen at overskride mine egne grænser. Jeg har, fra da jeg var meget lille, hadet skolen. Engelsk var et af de værste fag, fordi jeg følte, jeg ingenting kunne. Men da jeg startede på HHX, valgte jeg simpelthen IBB-linjen, hvilket betød, at næsten alle fag var på engelsk. Det var en kæmpe udfordring for mig det første halve år, men stille og roligt fik jeg mere og mere selvtillid. I dag elsker jeg faktisk at snakke engelsk og kan skrive lange opgaver på engelsk. Min frygt for at komme til udlandet uden at forstå en brik er væk. I dag kan jeg takke skolen for at give mig et kæmpe skub til at komme ud over landegrænserne samtidig med, at jeg har fået en stor faglig viden omkring handel og firmainfrastruktur.

Jeg har altid elsket tal og regnskab og ville i begyndelsen være finansøkonom, men da jeg har indset, at fag med matematik er lige mig, har jeg valgt en lidt anden retning nu. Jeg i mit sabbatår har taget to suppleringsfag; fysik B og kemi C. Det har givet mig adgang til at komme ind på diplomingeniøruddannelsen bygningsdesign, som jeg glæder mig meget til at starte på. Jeg kommer helt sikkert også til at få stor gavn af mine gode engelskkundskaber, fordi mange bøger på universitetet er på engelsk, men også når jeg - forhåbentligt - engang bliver ingeniør. 

Jeg synes, at Handelsgymnasiet har hjulpet mig rigtig godt på vej. IBB-linjen bliver ofte valgt, fordi folk elsker engelsk og har fået rigtigt gode karakterer i faget i folkeskolen, men jeg synes ikke, at man kun behøver vælge studieretningen på det grundlag. Jeg vil gerne fortælle, at man sagtens kan vælge en linje for at udfordre sig selv. Det har nemlig været en kæmpe befrielse for mig at lære engelsk ”ordentligt”. Jeg vil opfordre til, at nye elever vælger en studieretning for at blive bedre, for du vil på ingen måde fortryde det, når du kommer ud på den anden side efter tre år på HHX i Silkeborg.”