Studieretningsforløbet giver mulighed for faglig fordybelse i de fag der har din særlige interesse.

IBB

IBB

International Business Baccalaureate

Drømmer du om at tage en videregående uddannelse på engelsk eller at arbejde i en international virksomhed i fremtiden? Så kan studieretningen IBB HHX være det helt rigtige valg for dig.

Høj faglig og personlig udvikling

Det giver dig særlige fordele i fremtiden, at undervisningen i nogle af fagene foregår på engelsk, uanset om du vil gøre karriere i en international virksomhed, eller om du vil læse videre på universitetet eller handelshøjskolen, da det meste af undervisningsmaterialet på de videregående uddannelser er på engelsk.

IBB er altså for dig, der glad for at tale engelsk og har lyst til at prøve det af i praksis, og som samtidig ønsker en dybere forståelse af kultur, internationale forhold, fremmede markeder og økonomi.

På 2. år tilbydes du et 2-3 ugers ophold i USA, hvor du vil tilbringe en stor del af tiden på et college. Her får du et indblik i, hvordan det er at studere i USA, og du får mulighed for at møde unge mennesker fra en anden kultur. Du skal regne med rejseudgifter på ca. 16.000 kr. for studieturen.

De internationale studieretninger er for dig...

der drømmer om en international karriere og har interesse for den globale verden. Du lærer om nationale og internationale virksomheder, deres økonomiske situation samt danske og internationale samfundsøkonomiske forhold. Du lærer også om virksomhedens opbygning, og hvordan virksomheden samarbejder internt for at blive konkurrencedygtig.

Mere om IBB

Studieretningsfag: International økonomi A – Afsætning A

I international økonomi A kigger vi udad. Vi arbejder med at beskrive, analysere og vurdere samfundsøkonomiske sammenhænge og problemstillinger i både et nationalt, et europæisk og et globalt perspektiv. Centralt for faget er koblingen mellem teori og empiri (data). Blandt emnerne er økonomiske politikker, velfærdsmodeller, markedsefficiens, globalisering og vækst- og udviklingsøkonomi.

Afsætning A handler om salg på det nationale og internationale marked. Faget fokuserer på emneområder som: strategi, kunders købsadfærd, konkurrenceforhold, markedsanalyse, målgruppevalg, marketingmix, internationalisering og informationssøgning. Du lærer at analysere virksomheders interne og eksterne forhold ved hjælp af forskellige teoretiske modeller og herudfra give begrundede selvstændige forslag til løsning af problemstillinger i virksomheden.

Undervisningen foregår på engelsk i de økonomiske fag: international økonomi, afsætning og virksomhedsøkonomi. Derudover anbefaler vi, at du vælger valgfaget kulturforståelse C for at tone din studieretning yderligere mod det internationale perspektiv.

Hør hvad Emma fortæller om studieretningen

  • Fag på studieretningen
  • Din fremtid med IBB
  • Valgfag
  • Talentudvikling
  • Internationalisering

Efter de første tre måneder (Grundforløbet), skal du vælge studieretningsforløb, der giver dig mulighed for faglig fordybelse i de fag der har din særlige interesse. Studieretningsforløbet afsluttes med, at du tager din studentereksamen og får huen med det blå bånd!

Vi har følgende studieretninger på HHX, her kan du også læse om de andre studieretninger:

 

HHX er en oplagt mulighed for dig, der har afsluttet 9. eller 10. klasse, og som ønsker en gymnasial uddannelse med en erhvervsorienteret og international profil.

 

HHX er en 3-årig uddannelse gymnasial uddannelse, som giver dig adgang til videregående uddannelser på f.eks. universiteter, handelshøjskoler eller erhvervsakademier på lige fod med andre gymnasiale uddannelser (HTX/STX). Her kan du læse mere om uddannelses opbygning.

Birgitte Weinreich
Studievejleder, Lektor
22 10 03 67
Send besked
Maibrit Dirdal
Studievejleder, Adjunkt
22 77 84 24
Send besked