Studieretningsforløbet giver mulighed for faglig fordybelse i de fag der har din særlige interesse.

Marketing og kommunikation

Marketing og kommunikation

Marketing og kommunikation

Drømmer du om at arbejde med kommerciel kommunikation og markedsføring? Studieretningen Marketing og kommunikation på HHX er nemlig for dig, der brænder for salg, marketing, reklame og kommunikation i et internationalt perspektiv.

Virksomheders succes går gennem marketing og kommunikation

Studieretningen stiller skarpt på kommerciel kommunikation og markedsføring, og du kommer til at arbejde med både virksomheden, markedet, forbrugeren og produktet. Perspektivet er internationalt, og cases fra virkeligheden giver dig mulighed for at koble teori med praksis.

Du vil blive fagligt udfordret, og vi udvikler samtidig dine kreative og innovative kompetencer. Du vil komme til at arbejde med kommunikation, planlægning af reklame- og informationskampagner, både på det økonomiske og det salgsmæssige plan.

De marketingrelaterede studieretninger er for dig...

der ønsker at læse videre og få en karriere inden for salg og markedsføring. Du lærer om virksomhedens interne, nationale og internationale forhold, markedsanalyser og købsadfærd, så du kan understøtte virksomhedens strategier og dermed bidrage til virksomhedens fortsatte vækst.

Mere om Marketing og kommunikation

Studieretningsfag: Afsætning A – International økonomi A

Afsætning A handler om salg på det nationale og internationale marked. Faget fokuserer på emneområder som: strategi, kunders købsadfærd, konkurrenceforhold, markedsanalyse, målgruppevalg, marketingmix, internationalisering og informationssøgning. Du lærer at analysere virksomheders interne og eksterne forhold ved hjælp af forskellige teoretiske modeller og herudfra give begrundede selvstændige forslag til løsning af problemstillinger i virksomheden.

I international økonomi A kigger vi udad. Vi arbejder med at beskrive, analysere og vurdere samfundsøkonomiske sammenhænge og problemstillinger i både et nationalt, et europæisk og et globalt perspektiv. Centralt for faget er koblingen mellem teori og empiri (data). Blandt emnerne er økonomiske politikker, velfærdsmodeller, markedsefficiens, globalisering, og vækst- og udviklingsøkonomi.

  • Fag på studieretningen
  • Din fremtid med Marketing og kommunikation
  • Valgfag
  • Talentudvikling
  • Internationalisering

Efter de første tre måneder (Grundforløbet), skal du vælge studieretningsforløb, der giver dig mulighed for faglig fordybelse i de fag der har din særlige interesse. Studieretningsforløbet afsluttes med, at du tager din studentereksamen og får huen med det blå bånd!

HHX er en oplagt mulighed for dig, der har afsluttet 9. eller 10. klasse, og som ønsker en gymnasial uddannelse med en erhvervsorienteret og international profil.

HHX er en 3-årig uddannelse gymnasial uddannelse, som giver dig adgang til videregående uddannelser på f.eks. universiteter, handelshøjskoler eller erhvervsakademier på lige fod med andre gymnasiale uddannelser (HTX/STX).

Her kan du læse mere om uddannelses opbygning.

Elever i undervisning med gruppearbejde to drenge og to piger drenge har pc og piger har ipads foran sig
  • Mød vores elever
Birgitte Weinreich
Lektor, Studievejleder/Læsevejleder
22 10 03 67
Send besked
Maibrit Dirdal
Team Danmark Koordinator, Lektor, Studievejleder
22 77 84 24
Send besked