Du kan blive lige det, du drømmer om.

Videregående uddannelse
En HHX-uddannelse giver adgang til at læse videre på handelshøjskoler, universiteter, seminarier og erhvervsakademier – eller til en spændende elevplads i ind- eller udland.
 
Se videoen og hør eleverne fra HHX - Mathilde, Thomas, Molly, Mette, Andreas og Ida Marie fortælle om deres fremtidsplaner efter studentereksamen og vejen til deres karrieredrømme. 

Adgangskortet.dk kan du se de videregående uddannelser, du får adgang til med en HHX. Klik på dine fag og dit niveau, måske har du flere muligheder end vist her.

Grafik adgangskortet om adgangskrav innovation


Studievalg Østjylland
hjælper alle unge og voksne om valget af videregående uddannelse og erhverv. Book tid til samtale på www.studievalg.dk/book. Du kan også se

Studievalgs film om ansøgning som giver dig et hurtigt overblik over ansøgningsprocessen og det vigtigste begreber, når du skal søge videregående uddannelse.

HHX jobmuligheder i erhvervslivet


Du kan også fortsætte et uddannelsesforløb i en virksomhed. Elever på HHX fortsætter typisk i virksomheder inden for økonomi, revision, event, salg, indkøb, finans eller marketing. 

Udover at fortsætte din uddannelse i en dansk virksomhed, har du også mulighed for at gennemføre uddannelsen i en tysk eller engelsk virksomhed gennem ordningen OPU (Oplæring I Udlandet)

Ønsker du at forsætte din uddannelse i en virksomhed, kan du med din HHX-eksamen gennemføre erhvervsuddannelsernes grundforløb på kun 5 uger og derefter fortsætte med praktik i to år i en virksomhed. (Læs mere om EU Student). Uddannelsen sigter bredt mod job i både det private og offentlige erhvervsliv samt inden for salg, markedsføring, økonomi, sprog, informationsteknologi, jura m.m. 

Bliv selvstændig

Handelsgymnasiet giver dig også en god ballast, hvis du en gang vil være selvstændig og etablere egen virksomhed, da områder som innovation og iværksætteri er en del af uddannelsen.   

Læs mere om videreuddannelse og karriere efter HHX på handelsgymnasiet.dk. Her kan du også se, hvad tidligere elever fortæller om deres vej ud i virkeligheden. 

Elever, forældre og undervisere fortæller om mulighederne med en HHX uddannelse

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingeniørstuderende Anne Srisala Poulsen

Anne gik på studieretningen IBB (International Business Baccalaureate), hvor der i de fleste fag undervises på engelsk. Her kan du høre hende fortælle, hvad hun har fået ud af at gå på HHX.

”Det vigtigste, jeg har fundet ud af ved at gå på Handelsgymnasiet, er simpelthen at overskride mine egne grænser. Jeg har, fra da jeg var meget lille, hadet skolen. Engelsk var et af de værste fag, fordi jeg følte, jeg ingenting kunne. Men da jeg startede på HHX, valgte jeg simpelthen IBB-linjen, hvilket betød, at næsten alle fag var på engelsk. Det var en kæmpe udfordring for mig det første halve år, men stille og roligt fik jeg mere og mere selvtillid. I dag elsker jeg faktisk at snakke engelsk og kan skrive lange opgaver på engelsk. Min frygt for at komme til udlandet uden at forstå en brik er væk. I dag kan jeg takke skolen for at give mig et kæmpe skub til at komme ud over landegrænserne samtidig med, at jeg har fået en stor faglig viden omkring handel og firmainfrastruktur.

Jeg har altid elsket tal og regnskab og ville i begyndelsen være finansøkonom, men da jeg har indset, at fag med matematik er lige mig, har jeg valgt en lidt anden retning nu. Jeg i mit sabbatår har taget to suppleringsfag; fysik B og kemi C. Det har givet mig adgang til at komme ind på diplomingeniøruddannelsen bygningsdesign, som jeg glæder mig meget til at starte på. Jeg kommer helt sikkert også til at få stor gavn af mine gode engelskkundskaber, fordi mange bøger på universitetet er på engelsk, men også når jeg - forhåbentligt - engang bliver ingeniør.

Universitetsstuderende Helena Pinderup Schelle

Helena er tidligere elev på Handelsgymnasiet (IBB) og fortæller her, hvad hun har fået ud af at gå på HHX. I dag læser hun på 2. semester af sin universitetsuddannelse ”Marketing and Management Communication” (MMC) på BSS under Aarhus Universitet – en uddannelse, der foregår på engelsk.

HHX klæder dig på til den store verden

”Min tid på Handelsgymnasiet har været med til at klæde mig på til den store verden. HHX har hjulpet mig til at udvikle de kompetencer, som jeg i dag besidder og været med til at forberede mig på at læse videre på universitetet.

Gennem tiden på HHX har vi elever fået lov til at arbejde med caseforløb i samarbejde med forskellige virksomheder. Man har således tidligt fået muligheden for at komme med input til rigtige virksomheder, hvilket motiverer en til at blive bedre. Det har også medvirket til, at man bliver klogere på, hvilke slags virksomheder og evt. afdelinger, der interesserer en mest.

På HHX er jeg blevet interesseret i fag, som jeg på papiret ikke troede var noget for mig, fordi lærerne brænder for deres fag og for at videregive deres viden. Jeg har også fået muligheden for at teste mine evner i forskellige fag, og for at sammensætte lige den pakke, jeg følte passede bedst til mig. Jeg valgte f.eks. C-faget psykologi som valgfag. Det har haft en stor indvirkning på mig samt indflydelse på mit valg af videregående uddannelse. Mit linjefag – Afsætning, A – har bestemt også spillet en stor rolle i min beslutning af videregående uddannelse”.

Tre fede år med faglighed og fællesskab

HHX har formået at klæde mig bedst muligt på til at vælge den videregående uddannelse, der passede til mig og har givet mig en god ballast i form af basisviden om økonomiske fag og stor erfaring med case-arbejde. Mine tre år på Handelsgymnasiet har også bidraget til, at jeg kan håndtere eksamenspres og strukturere min tid som studerende. HHX har bestemt været det helt rette valg for mig”.