Ambassadør på HHX

På HHX har vi en elevgruppe, som vi er meget stolte af.

Eleverne har valgt sideløbende med deres HHX-uddannelse at være ambassadører for skolen.

Ambassadørerne udpeges af underviserne, mens andre har sendt en ansøgning om at komme med i gruppen.

Som ambassadør bliver man udfordret og udvikler sine personlige kompetencer. Ambassadørerne er en væsentlig del af skolens ansigt udadtil.

Ambassadørerne er blandt andet involveret i følgende aktiviteter:

  • Byder velkommen til introkursister og brobyggere fra hhv. 8 og 10 kl. De viser gæsterne rundt på skolen og fortæller, hvordan det er at være elev på HHX.
  • Har en særlig værtsrolle i forbindelse med åbent hus. De viser elever og forældre rundt på skolen. De går i dialog med elever og forældre og er med til at give gæsterne svar på deres spørgsmål.
  • Deltager i uddannelsesmesser og andre aktiviteter i lokalområdet. Her præsenteres HHX af en studievejleder og en eller flere ambassadører.
  • Ambassadørerne har mindre ad hoc opgaver i forbindelse med øvrige skolebesøg, møder med kommende elever og meget mere.

Ambassadørarbejdet er en del vores talentpleje. Den brede vifte af udfordringer er med til at styrke elevernes ansvar, struktur, formidlingsevne og værtskab.

Det kræver mod og forberedelse, at stå på en scene foran 100-200 mennesker og præsentere HHX uddannelsen. Der rykkes nogle grænser, og man udvikler sig personligt.


Periode:

Du kan blive ambassadør på skolen, når du har gået på HHX i 6 måneder. Det er op til dig, hvor længe du ønsker at være med.

Timeomfang:

Timeomfanget varierer i løbet af året og derudover har man som ambassadør selv indflydelse på omfanget.

Bevis:

Du modtager en anbefaling som du kan vedlægge dit CV.

Øvrige info:

Du vil som ambassadør være fraværende fra den almindelige undervisning i et mindre omfang. Tabt stof vil man selv skulle indhente.