Studieretningsforløbet giver mulighed for faglig fordybelse i de fag der har din særlige interesse.

Biotech

Biotech

Biotech

Er du interesseret i hvordan ny teknologi forbedrer vores sundhed, kroppe og miljø?

Vil du gerne specialisere dig inden for bioteknologiens mange spændende muligheder - såsom medicinudvikling, sygdomsbehandling, biobrændsel, fødevarer eller genteknologi?

Eller drømmer du om en fremtidig karriere i medicinalindustrien?

Så er studieretningen i Biotech det kloge valg!

Samtidig får du en faglig tyvstart til videregående uddannelser som molekylærbiolog, læge, medicinalkemiker, bioanalytiker etc.

Varighed
3 år
Adgangskrav
Ja
Økonomi
SU
Adgangsgivende
Ja
Mere om Biotech

Studieretningsfag: Bioteknologi A og Matematik A

​I studieretningsfagene lærer du bl.a. om samspillet mellem kemi og biologi, og om hvordan kroppen fungerer i forhold til kost, motion og medicin. Du vil møde emner, der både har videnskabelig og etisk betydning.

Da bioteknologien rører ved livets grundlæggende byggesten, vil du blive udfordret på de teknologiske og miljømæssige problemstillinger, som det faglige område både løser og skaber. Det er samtidig en oplagt studieretning for dig, der ønsker at tage et ansvar for at løse nogle af de vigtigste globale teknologiske sundheds- og miljøproblemer.

Hør hvad Signe fortæller om studieretningen

  • Fag på uddannelsen
  • Valgfag
  • Talentudvikling
  • Internationalisering

Efter de første tre måneder (Grundforløbet), skal du vælge studieretningsforløb, der giver dig mulighed for faglig fordybelse i de fag der har din særlige interesse. Studieretningsforløbet afsluttes med, at du tager din studentereksamen og får huen med det blå bånd!

Vi har fem studieretninger på HTX, her kan du også læse om de andre studieretninger:

HTX er en oplagt mulighed for dig, der har afsluttet 9. eller 10. klasse, og som ønsker en gymnasial uddannelse med en tekniske og naturvidenskabelig profil.

HTX er en 3-årig uddannelse gymnasial uddannelse, som giver dig adgang til videregående uddannelser på f.eks. universiteter, handelshøjskoler eller erhvervsakademier på lige fod med andre gymnasiale uddannelser (HHX/STX).

Her kan du læse mere om uddannelses opbygning.

  • Mød vores elever
Mogens Holm
Lektor, Studievejleder
28 86 40 81
Send besked