Fordyb dig bioteknologisk- og matematisk videnskab

Biotech

Biotech

Biotech

Undrer du dig over, hvordan en vaccine er sammensat? Eller hvorfor nogle dyrearter er truet? Og synes du det er spændende at aflæse og forstå matematiske systemer? Så er Biotech den rette studieretning for dig. 

Vi afprøver teori gennem dybdegående forsøg 

Biotech er en givende studieretning, hvor du får mulighed for at gå i dybden med teori og viden inden for specifikke biologiske og matematiske emner. I bioteknologi kan du f.eks. komme til at arbejde med et projekt, hvor du lærer at forstå og afprøve teknikken bag PCR-test, som bl.a. blev brugt under Covid19 til at opspore smitte. Matematik er fordybelse i tal, formler og geometri og faget kan bl.a. anvendes til at analysere og sandsynlighedsberegne. Et relevant emne, du kan komme til at arbejde med i matematik, kan være måleusikkerheder f.eks. i forbindelse med afmåling af vandtemperaturer.

Hvad lærer jeg i studieretningsfagene på Biotech?

I bioteknologi A lærer du om alt, der er levende; mennesker, dyr og natur samt om den teknologi, der beskriver forskellige biologiske fund. Du får en dybdegående forståelse af anatomi, gensplejsning, PCR og dyre- og planteliv gennem teori og forsøg. Vi læser ikke kun om teorierne i bøgerne, vi afprøver dem også i virkeligheden. En del af vores hverdag foregår derfor i laboratorier, hvor vi tester teori igennem forsøg. Det særlige ved bioteknologi på HTX er, at der er fokus på biologi og bioteknik.

Matematik A går i dybden med de forskellige emner, der knytter sig til matematik, og du kommer bl.a. til at arbejde med vektorer, funktioner og differentialregning. Matematik er det sprog, der bruges til at forstå og beregne resultater i den naturvidenskabelige verden. Derfor vil du opleve, at du kan bruge matematikken i bioteknologi. Vi arbejder med indsamlet data fra bioteknologi, som vi i matematik kan analysere.

Hvad kan jeg bruge Biotech til i fremtiden?

Du får gode kompetencer i sundhedsfaglig videnskab og en stærk matematisk forståelse, som er relevant for mange videregående uddannelser. Du får adgang til et stort udvalg af videregående uddannelser blandt andre: Molekylær medicin, Life science og teknologi, Medicin, Veterinær medicin , Diplomingeniør - bioteknologi

Varighed
3 år
Adgangskrav
Ja
Økonomi
SU
Adgangsgivende
Ja
Mere om Biotech

Studieretningsfag: Bioteknologi A og Matematik A

​Du kommer til at fordybe dig i krop, natur og mennesker i bioteknologi A samt løse og forstå komplekse matematiske opgaver i matematik A. Du får dybdegående viden inden for sundhedsfaglige, naturvidenskabelige og matematiske emner, som kan anvendes på mange videregående uddannelser. Du lærer også at samarbejde tværfagligt, hvilket giver dig gode kompetencer til at indgå i forskellige teams i fremtiden.

  • Fag på uddannelsen
  • Valgfag
  • Talentudvikling
  • Internationalisering

Efter de første tre måneder (Grundforløbet), skal du vælge studieretningsforløb, der giver dig mulighed for faglig fordybelse i de fag der har din særlige interesse. Studieretningsforløbet afsluttes med, at du tager din studentereksamen og får huen med det blå bånd!

Vi har seks studieretninger på HTX, her kan du også læse om de andre studieretninger:

HTX er en oplagt mulighed for dig, der har afsluttet 9. eller 10. klasse, og som ønsker en gymnasial uddannelse med en tekniske og naturvidenskabelig profil.

HTX er en 3-årig uddannelse gymnasial uddannelse, som giver dig adgang til videregående uddannelser på f.eks. universiteter, handelshøjskoler eller erhvervsakademier på lige fod med andre gymnasiale uddannelser (HHX/STX).

Her kan du læse mere om uddannelses opbygning.

  • Mød vores elever
Mogens Holm
Lektor, Studievejleder
28 86 40 81
Send besked