Studieretningsforløbet HTX Idræt og sundhed giver mulighed for faglig fordybelse i de fag, der har din særlige interesse.

Idræt og sundhed

Idræt og sundhed

Idræt og sundhed

Er du interesseret i træning, hvordan ny teknologi forbedrer vores sundhed og din krop, så er studieretningen idræt og sundhed den rigtige studieretning for dig.

Du vil få viden om de grundlæggende biologiske og kemiske processer i naturen og kroppen.

  • Hvordan fungerer mennesket og andre levende organismer?
  • Hvad er fx sammenhængen mellem stofskifte og DNA?
  • Hvordan kan man lægge et sundt træningsprogram?
Varighed
3 år
Adgangskrav
Ja
Økonomi
SU
Adgangsgivende
Ja
Mere om Idræt og Sundhed

Studieretningsfag: Bioteknologi A og Idræt B

​I studieretningsfagene har vi fokus på bioteknologi og idræt. Du kommer til at arbejde med bioteknologien både som teoretisk viden og i forsøg og eksperimenter.

Bioteknologien understøttes af idrætsfaget, hvor du vil kunne omsætte din bioteknologiske viden i praksis på din egen krop. Det er en studieretning, der giver dig et godt afsæt, hvis du vil læse en videregående uddannelse inden for sundhed, fysiologi, biologi eller idræt. 

Hør hvad Thilde fortæller om studieretningen

  • Fag på uddannelsen
  • Valgfag
  • Talentudvikling
  • Internationalisering

Efter de første tre måneder (Grundforløbet), skal du vælge studieretningsforløb, der giver dig mulighed for faglig fordybelse i de fag der har din særlige interesse. Studieretningsforløbet afsluttes med, at du tager din studentereksamen og får huen med det blå bånd!

Vi har fem studieretninger på HTX, her kan du også læse om de andre studieretninger:

HTX er en oplagt mulighed for dig, der har afsluttet 9. eller 10. klasse, og som ønsker en gymnasial uddannelse med en tekniske og naturvidenskabelig profil.

HTX er en 3-årig uddannelse gymnasial uddannelse, som giver dig adgang til videregående uddannelser på f.eks. universiteter, handelshøjskoler eller erhvervsakademier på lige fod med andre gymnasiale uddannelser (HHX/STX).

Her kan du læse mere om uddannelses opbygning.

  • Mød vores elever
Mogens Holm
Lektor, Studievejleder
28 86 40 81
Send besked