Er du interesseret i træning, hvordan ny teknologi forbedrer vores sundhed og din krop, så er studieretningen idræt og sundhed den rigtige studieretning for dig.
Du vil få viden om de grundlæggende biologiske og kemiske processer i naturen og kroppen.
Hvordan fungerer mennesket og andre levende organismer?
Hvad er fx sammenhængen mellem stofskifte og DNA?
Hvordan kan man lægge et sundt træningsprogram?
Varighed
3 år
Adgangskrav
Du er blevet erklæret uddannelsesparat. Det vil sige, at du har de faglige, personlige og sociale forudsætninger, som er nødvendige for at gennemføre en gymnasial uddannelse.
Ja
Økonomi
Du kan få SU, når du er over 18 år.
SU
Adgangsgivende
Se hvad du kan bruge denne studeretning til på Adgangskortet.
I studieretningsfagene har vi fokus på bioteknologi og idræt. Du kommer til at arbejde med bioteknologien både som teoretisk viden og i forsøg og eksperimenter.
Bioteknologien understøttes af idrætsfaget, hvor du vil kunne omsætte din bioteknologiske viden i praksis på din egen krop. Det er en studieretning, der giver dig et godt afsæt, hvis du vil læse en videregående uddannelse inden for sundhed, fysiologi, biologi eller idræt.
Udover studieretningsfag og obligatoriske fag skal du vælge en række valgfag. Disse fag kan som udgangspunkt vælges på tværs af studieretningerne. Her vil du altså komme til at gå på hold med elever fra andre klasser.
Talentudvikling
Er du fagligt nysgerrig, og har du lyst til at gøre en ekstra indsats og møde andre unge for at udvikle dit talent på HTX?
På College360 vil vi gerne være med til at udvikle talenter og give lyse hoveder noget at arbejde med.
Derfor tilbyder vi Masterclasses, Særligt tilrettelagt undervisning for elitesportselever og mulighed for optagelse på Akademiet for talentfulde unge.
På teknisk gymnasium er internationalisering en integreret del af den daglige undervisning, og langt de fleste fag beskæftiger sig med internationale forhold uanset studieretning.
For at styrke dine sproglige kompetencer og sikre dig en dybere forståelse af kultur, fremmede markeder og økonomi kommer du under din uddannelse på flere studieture og studieophold.
Efter de første tre måneder (Grundforløbet), skal du vælge studieretningsforløb, der giver dig mulighed for faglig fordybelse i de fag der har din særlige interesse. Studieretningsforløbet afsluttes med, at du tager din studentereksamen og får huen med det blå bånd!
Vi har fem studieretninger på HTX, her kan du også læse om de andre studieretninger:
HTX er en oplagt mulighed for dig, der har afsluttet 9. eller 10. klasse, og som ønsker en gymnasial uddannelse med en tekniske og naturvidenskabelig profil.
HTX er en 3-årig uddannelse gymnasial uddannelse, som giver dig adgang til videregående uddannelser på f.eks. universiteter, handelshøjskoler eller erhvervsakademier på lige fod med andre gymnasiale uddannelser (HHX/STX).
Du kan her se, hvad vores elever har sagt om det at gå på uddannelsen:
Jeg designer dele til kampfly
Daniel Maass, tidligere HTX-elev
Jeg arbejder til dagligt som ingeniør i afdelingen Airborne & Aerostructures.
Her udtænker og designer jeg bl.a. dele til kampfly - herunder forsvarssystemer der skal holde piloter og fly på vingerne, hvis de bliver angrebet.
Fra HTX til jordemoder
Jeanette Bersang, tidligere HTX-elev
Jeg arbejder som jordemoder på Viborg Sygehus. Jeg er med lige fra de indledende undersøgelser og frem til fødslen. Før, under og efter sørger hun også for at vejlede og støtte kommende mødre og fædre.
Jeg lever af at designe digitale websites, apps og produkter.
Emil B. Juul, tidligere HTX-elev
Hos Hello Monday har jeg bl.a. været med til at designe Youtubes store satsning til børn – Youtube Kids.
Det at være med til at skabe noget, som skaber fremtiden, er fantastisk spændende.
Lise Højgaard, udviklingsingeniør hos Heliac
Det er den fedeste følelse at være med i processen fra de første streger og ideer bliver udviklet til rent faktisk at stå med et nyt og banebrydende produkt i sidste ende. Læs mere
HTX er et godt valg...
Lise Højgaard, udviklingsingeniør hos Heliac
Hvis man virkelig vil rykke verden, forbi man lærer at arbejde med fremtidens udfordringer, og hvordan man kan være med til at løse dem. Læs mere