Innovation og iværksætteri

Innovation og iværksætteri

Teknologi, design og forretningsstrategi

Vil du lære at løse udfordringer i samfundet ved hjælp af tekniske designforslag? Så er Innovation og iværksætteri den rette studieretning for dig. 

Tænk ud af boksen og realisér dine idéer

Du behøver ikke at besidde store kreative evner eller være fyldt med innovative idéer, når du starter på Innovation og iværksætteri. Vi arbejder med kreativ metodelæring, så du lærer at tænke ud af boksen og realisere dine idéer. Innovation betyder, at der gentænkes og udvikles på en eksisterende idé, derfor vil du f.eks. kunne blive stillet over for en opgave, hvor du skal optimere et produkt, der skaber en udfordring i samfundet. Du vil også blive undervist i forretningsstrategi, hvilket giver dig et godt afsæt for at arbejde med iværksætteri.

Hvad lærer jeg i studieretningsfagene på Innovation og iværksætteri?

Teknologi A giver dig forståelsen for sammenhængen mellem teknologi og samfund, idet vi altid arbejder ud fra samfundsfaglige problemstillinger. Du får kendskab til alle processer inden for udvikling af et produkt, herunder at skabe et godt forretningsgrundlag for iværksætteri. Du kan også blive stillet opgaver fra organisationer og institutioner, som du skal finde løsninger til. Tidligere har elever på teknologi A fået til opgave at udvikle en løsning til en børnehave, der havde udfordringer med at holde styr på deres drikkedunke. I denne case udviklede eleverne et kassesystem, der var brugervenligt og kunne anvendes i børnehaven. 

I design B arbejder du ud fra et design brief, hvilket betyder, at du laver et design ud fra en stillet opgave. Du lærer, hvordan du udvikler et design - fra skitse til fremstilling – og du får kendskab til de reelle designprocesser, man bruger i erhvervslivet. Du kommer til at arbejde med forskellige emner inden for design. Et emne kan f.eks. være arkitektur, hvor du lærer om former, materialevalg og funktionalitet. Et konkret eksempel på en opgave, du kan arbejde med, kan være at skabe innovative designforslag til boliger, der kan være med til at løse boligmanglen i storbyerne.

Hvad kan jeg bruge Innovation og iværksætteri til i fremtiden?

Du får adgang til en lang række videregående uddannelser, som student i Innovation og iværksætteri. Relevante retninger at gå i for dig kunne være: Arkitekt, Diplomingeniør - materialeteknologi, Designteknolog, Designer.

Varighed
3 år
Adgangskrav
Ja
Økonomi
SU
Arbejdsgivende
Ja
Mere om Innovation og iværksætteri

Studieretningsfag: Teknologi A & Design B

I teknologi A lærer du at udvikle tekniske produkter gennem innovative processer, og i design B lærer du at fremstille realistiske designløsninger. Du får også indblik i, hvordan du iværksætter en forretningsstrategi sammen med dit produkt. Innovation og iværksætteri er en spændende teknisk og kreativ studieretning, der giver dig gode kompetencer inden for udvikling af tekniske produkter, designløsninger og forretningsstrategi.

  • Fag på uddannelsen
  • Valgfag
  • Talentudvikling
  • Internationalisering

Efter de første tre måneder (Grundforløbet), skal du vælge studieretningsforløb, der giver dig mulighed for faglig fordybelse i de fag der har din særlige interesse. Studieretningsforløbet afsluttes med, at du tager din studentereksamen og får huen med det blå bånd!

Vi har seks studieretninger på HTX, her kan du også læse om de andre studieretninger:

HTX er en oplagt mulighed for dig, der har afsluttet 9. eller 10. klasse, og som ønsker en gymnasial uddannelse med en tekniske og naturvidenskabelig profil.

HTX er en 3-årig uddannelse gymnasial uddannelse, som giver dig adgang til videregående uddannelser på f.eks. universiteter, handelshøjskoler eller erhvervsakademier på lige fod med andre gymnasiale uddannelser (HHX/STX).

Her kan du læse mere om uddannelses opbygning.

  • Mød vores elever
Mogens Holm
Lektor, Studievejleder
28 86 40 81
Send besked