
Dit springbræt til en karriere inden for IT og programmering
Har du interesse for spil, kodning og digital formidling? Eller bare én af de tre? Så har vi den helt rigtige studieretning til dig. IT og spiludvikling er dit springbræt til videregående uddannelser inden for en branche, hvor der er stor efterspørgsel på arbejdskraft.
Lær at udvikle spil, skabe reklamefilm og designe logoer
Studieretningen IT og spiludvikling er relevant for dig, der gerne vil noget seriøst med dine evner inden for IT og programmering. Du behøver ikke at kunne en masse fra starten, men hvis du har en naturlig interesse for den digitale verden og ser dig selv som en problemløser, så er studieretningen et godt sted at udvikle dine kompetencer. Du kommer til at berøre emner som kodning, sikkerhed, digital kommunikation og applikationer. Du vil komme til at arbejde med spændende projekter, hvor du bl.a. lærer at udvikle spil, skabe reklamefilm og designe logoer.
Hvad lærer man i studieretningsfagene på IT og spiludvikling?
I kommunikation og IT A lærer du at udvikle grafiske produkter, som logoer og reklamefilm, baseret på målgruppeanalyse og brugervenlighed. Du kommer til at arbejde med at teste, optimere og tilpasse dit design, så du kan skabe målrettede digitale budskaber.
I programmering B lærer du gennem kodning at skabe interaktive løsninger til hjemmesider og apps. Vi bruger teknisk og kreativ tænkning til at identificere og løse problemstillinger, når vi udvikler og arbejder i applikationer og programmer. Du får kendskab til relevante programmer inden for udvikling af grafisk materiale og programmering, herunder Adobes kreative programmer og Microsofts Visual Studios.
Hvad kan jeg bruge IT og spiludvikling til i fremtiden?
Som student fra studieretningen IT og spiludvikling vil du have gode muligheder for at få arbejde inden for it og programmering. Du får også adgang til en lang række relevante videregående uddannelser: bl.a.

Studieretningsfag: Kommunikation og it A & Programmering B
Fagenes projekter tager udgangspunkt i de krav og produkter, som findes ude i erhvervslivet. Der er blandt andet samarbejde med virksomheder og input fra Universiteter og eksterne samarbejdspartnere. I flere forløb bestemmer eleverne, hvad de har lyst til at lave, hvilket skaber motivation for fagene.
Se eksempler på elevernes arbejde på deres hjemmeside
-
Fag på uddannelsen
-
Valgfag
-
Talentudvikling
-
Internationalisering
Efter de første tre måneder (Grundforløbet), skal du vælge studieretningsforløb, der giver dig mulighed for faglig fordybelse i de fag der har din særlige interesse. Studieretningsforløbet afsluttes med, at du tager din studentereksamen og får huen med det blå bånd!
Vi har seks studieretninger på HTX, her kan du også læse om de andre studieretninger:
HTX er en 3-årig uddannelse gymnasial uddannelse, som giver dig adgang til videregående uddannelser på f.eks. universiteter, handelshøjskoler eller erhvervsakademier på lige fod med andre gymnasiale uddannelser (HHX/STX).
-
Mød vores elever