På HTX lærer du noget, du kan bruge!

Det er de naturvidenskabelige, innovative og kommunikative fag, som fylder på teknisk gymnasium. Ofte er det netop de fag, du skal bruge for at komme ind på en videregående uddannelse. Derfor er en studenterhue fra HTX faktisk den, der åbner allerflest muligheder efterfølgende.

Med en HTX kan du blive, hvad du vil - om det så er ingeniør, læge, medarbejder i medicinalindustrien, pædagog, folkeskolelærer, designer, programmør, medie- og kommunikationsmedarbejder eller iværksætter med egen virksomhed. Alle døre er åbne.

Som noget ganske særligt for HTX vil du også komme til at arbejde meget ”hands- on” med naturvidenskab f.eks. gennem teknikfaget. Du får således mulighed for at ”øve dig” på, hvordan man arbejder på de forskellige videregående uddannelser efter HTX og se, om det har din interesse. Med sin projektorienterede og innovative tilgang til problemløsning giver HTX dig uvurderlige evner, som vil komme dig til gavn både i erhvervslivet og på de videregående uddannelser

En HTX-uddannelse giver adgang til at læse videre på f.eks. ingeniørhøjskoler, universiteter, seminarier og erhvervsakademier.

På Adgangskortet.dk kan du se de mange videregående uddannelser, du får adgang til med en HTX.

 

Tidligere HTX elever fortæller om videregående uddannelse og karriere.

Jasmine forfølger sin drøm om at blive dyrlæge

Jasmine Vestergaard er tidligere elev på Teknisk Gymnasium Silkeborg. I dag læser hun veterinærmedicin på Københavns Universitet og er godt på vej til at realisere sin barndomsdrøm om at blive dyrlæge.

Læs mere om Jasmines, og hvordan hun bruger sin uddannelse til at forandre verden.

Sune brænder for at lave fede softwareprojekter

Sune Lindhard blev færdig på HTX i Silkeborg i sommeren 2013. Efterfølgende har han læst til IKT ingeniør. I dag arbejder han som software pilot hos firmaet Trifork A/S i Aarhus.

Læs mere om Sune, og hvordan han bruger sin uddannelse til at forandre verden. 

Lise har et alsidigt og udfordrende job som udviklingsingeniør

Lise Højgaard dimitterede fra HTX i 2010. I dag arbejder hun som udviklingsingeniør i en startup, der hedder Heliac. For Lise er det den fedeste følelse at være med til at skabe noget, der skaber fremtiden, hvor man er med i processen fra de første streger og ideer bliver udviklet til, at man rent faktisk stå med et nyt og banebrydende produkt i sidste ende.

Læs mere om Lise, og hvordan hun bruger sin uddannelse til at forandre verden. 

Maja er psykolog med speciale i erhvervs psykologi

Maja Blokager dimitterede fra HTX i Silkeborg i 2013 og har efterfølgende læst til psykolog med speciale i erhvervspsykologi. I dag arbejder hun med strategisk og operationel HR (Human Resources) i Herning Kommune.

Læs mere om Maja, og hvordan hun bruger sin uddannelse til at forandre verden. 

Kristian vil være maskinmester og arbejde offshore

Kristian Høffner startede på HTX i Silkeborg tilbage i 2013. Han går i dag på 6. semester ud af 9 på Aarhus Maskinmesterskole (AAMS). Her fortæller han om sin uddannelse til maskinmester, og hvordan HTX har klædt ham på til videregående uddannelse inden for teknik og naturvidenskab.

Læs mere om Kristian, og hvordan han bruger sin uddannelse til at forandre verden.

Anders forsker i nye metoder til kræftbehandling

Anders Märcher blev student fra HTX i Silkeborg i 2012. Anders er i dag bachelor i medicinalkemi fra Aarhus Universitet. og skriver på nuværende tidspunkt en Ph.d. i nanoscience. Til sommer er han halvejs med sin Ph.d grad og derefter er drømmen et job inden for medicinalindustrien.

Læs mere om Anders, og hvordan han bruger sin uddannelse til at forandre verden. 

Nikolaj arbejder som data scientist med analyse af store datamængder

Nikolaj Linnebjerg blev færdig som HTX student i juni 2011. Han valgte efterfølgende at tage en B.Sc. (Bachelor of Science) i matematisk modellering og fulgte op med en kandidat i statistik fra Århus Universitet. I dag arbejder han som data scientist med analyse af store datamængder.

Læs mere om Nikolaj, og hvordan han bruger sin uddannelse til at forandre verden. 

Alexander vil være maskiningeniør i bilindustrien

Alexander Barlo blev student fra HTX i Silkeborg i sommeren 2014. Efter HTX læste han videre på Aalborg Universitet, hvor han blev bachelor i Maskin og Produkton. Han er nu i gang med sin kandidat i Virsomhedsteknologi. Han skriver speciale hos Volvo Cars og drømmer om en karriere som ingeniør i bilindustrien.

Læs mere om Alexander, og hvordan han bruger sin uddannelse til at forandre verden.