Studieretningsforløbet giver mulighed for faglig fordybelse i de fag der har din særlige interesse.

Science

Science

Science

Er du nysgerrigt anlagt og vild med at udforske og eksperimentere? Er du fascineret af naturens mysterier, og ønsker du at bruge naturvidenskabelig viden til at skabe nye teknologiske løsninger til gavn for alle? Så er studieretningen i Science det kloge valg!

Her får du samtidig det bedste udgangspunkt, hvis planen på længere sigt er at læse til ingeniør, læge eller naturvidenskabelige fag på universitetet. Desuden er de efterfølgende karrieremuligheder helt i top.

Varighed
3 år
Adgangskrav
Ja
Økonomi
SU
Adgangsgivende
Ja
Mere om Science

Studieretningsfag: Matematik A & Fysik A​

I studieretningsfagene vil du møde konkrete problemstillinger, der både kræver logisk sans og kreativitet. Undervisningen er bygget op om projektopgaver, som kun kan løses ved at trække på fordybelse i fysik og matematik.

Naturvidenskabelig viden er ikke kun teori, men noget som skal anvendes i praksis i arbejdet med eksperimenter og ny teknik, såsom nano-, laser- og energiteknologier.

Det er simpelthen en studieretning til dig, der er bundløst fascineret af fysiske fænomener og matematiske sammenhænge, og som forundres over, hvordan naturen er indrettet – samt hvordan denne viden kan bruges til at skabe teknologiske løsninger. 

Hør hvad eleverne fortæller om deres studieretning

  • Fag på uddannelsen
  • Valgfag
  • Talentudvikling
  • Internationalisering

Efter de første tre måneder (Grundforløbet), skal du vælge studieretningsforløb, der giver dig mulighed for faglig fordybelse i de fag der har din særlige interesse. Studieretningsforløbet afsluttes med, at du tager din studentereksamen og får huen med det blå bånd!

Vi har fem studieretninger på HTX, her kan du også læse om de andre studieretninger:

HTX er en oplagt mulighed for dig, der har afsluttet 9. eller 10. klasse, og som ønsker en gymnasial uddannelse med en tekniske og naturvidenskabelig profil.

HTX er en 3-årig uddannelse gymnasial uddannelse, som giver dig adgang til videregående uddannelser på f.eks. universiteter, handelshøjskoler eller erhvervsakademier på lige fod med andre gymnasiale uddannelser (HHX/STX).

Her kan du læse mere om uddannelses opbygning.

  • Mød vores elever
Mogens Holm
Lektor, Studievejleder
28 86 40 81
Send besked