Teoretisk og praktisk fordybelse i science

Science

Science

Er du vild med at eksperimentere i fysik?

- Og har du det gode overblik i matematik? Så er studieretningen Science lige noget for dig. 

Fysik er studiet i alt mellem himmel og jord - energiformer, bevægelse, atomer og meget mere. Matematik er blandt andet læren om geometri, tal og formler.

Hvad lærer jeg på Science?

På studieretningen Science går vi i dybden med spændende teori inden for fysik og matematik, og vi bruger de to fag i samspil til at få flere perspektiver på vores projekter. Vi kan eksempelvis arbejde med bæredygtighed som tema, hvor vi analyserer energiformer. Studieretningen er til dig, der gerne vil fordybe dig i det naturvidenskabelige og samtidig have gode, grundlæggende muligheder for videreuddannelse.

Studieretningen er baseret på fag, du allerede kender fra grundskolen, men på A-niveau fordyber vi os mere i komplekse teorier, og vi bruger samspillet mellem matematik og fysik til at få nye dimensioner på vores projekter. Et eksempel på et tværfagligt emne kunne være kinematematik fra fysikken i samspil med differential- eller integralregning i matematik.

Hvad kan jeg bruge Science til i fremtiden?

Studieretningen giver adgang til flest mulige videregående uddannelser inden for naturvidenskab og teknologi. Du får en god grundlæggende forståelse for, hvordan man arbejder både teoretisk og praktisk med fagene. Vi tager ofte på ekskursioner og studieture til videregående uddannelser, hvor du kan se hvordan man eksempelvis har matematik på universitetet i Aarhus, eller måske endda hvordan man studerer fysik på Oxford University i England. Mulighederne er mange, men nogle stærkt relevante retninger, du kan gå i efter din studentereksamen, kan være: Maskinteknik, Fysik, Anvendt matematik.

Varighed
3 år
Adgangskrav
Ja
Økonomi
SU
Adgangsgivende
Ja
Mere om Science

Studieretningsfag: Matematik A & Fysik A​

Science er din vej til at sikre dig selv gode muligheder for adgang på videregående uddannelser. Det er også din mulighed for at blive klogere på livet som teoretiker eller praktiker inden for fysik og matematik.

  • Fag på uddannelsen
  • Valgfag
  • Talentudvikling
  • Internationalisering

Efter de første tre måneder (Grundforløbet), skal du vælge studieretningsforløb, der giver dig mulighed for faglig fordybelse i de fag der har din særlige interesse. Studieretningsforløbet afsluttes med, at du tager din studentereksamen og får huen med det blå bånd!

Vi har seks studieretninger på HTX, her kan du også læse om de andre studieretninger:

HTX er en oplagt mulighed for dig, der har afsluttet 9. eller 10. klasse, og som ønsker en gymnasial uddannelse med en tekniske og naturvidenskabelig profil.

HTX er en 3-årig uddannelse gymnasial uddannelse, som giver dig adgang til videregående uddannelser på f.eks. universiteter, handelshøjskoler eller erhvervsakademier på lige fod med andre gymnasiale uddannelser (HHX/STX).

Her kan du læse mere om uddannelses opbygning.

  • Mød vores elever
Mogens Holm
Lektor, Studievejleder
28 86 40 81
Send besked