Lærepladsgaranti

Lærepladsgaranti

Lærepladsgaranti

Danmark har brug for faglært arbejdskraft, og der er indgået et samarbejde mellem College360, Silkeborg Kommune, LO Silkeborg-Favrskov, erhvervSilkeborg, virksomheder og elever. Formålet er at skabe et stærkt samarbejde, der tilstræber, at alle elever inden for en række erhvervsuddannelser får en læreplads. Samarbejdet er altafgørende for, at vi kan give unge mennesker motivation og lyst til at vælge de erhvervsfaglige retninger og dermed sikre, at Danmark får den nødvendige faglærte arbejdskraft.

Vi skal fortælle den gode historie om en erhvervsuddannelse som det naturlige og fremtidssikre valg, og vi har et fælles ansvar for at skabe optimale rammer, så unge i højere grad vælger den erhvervsfaglige vej. Det gør vi i første omgang ved at stille lærepladser til rådighed og ved at lade de unge vide, at vi har brug for dem. Vi arbejder for at få alle vores uddannelsesretninger med i aftalen og vil løbende henvende os til virksomheder og elever, der vil indgå i et samarbejde. Der kan derfor være brancher der endnu ikke er repræsenteret i aftalen.

Her er der lærepladsgaranti:


Vil du være med i samarbejdet?

Når man er med i samarbejdet forpligter man sig ikke til at stille lærepladser til rådighed, hver gang vi spørger. Det vigtigste er altid, at det skal være den rigtige løsning for din virksomhed og for eleven. Dog siger du ja til at være med i samarbejdet om, så vidt muligt at tilbyde lærepladser og være med til løfte ansvaret om, at få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse. 

Ønsker du at indgå en virksomhedsaftale kan du hente aftalen her og returnere den til info@college360.dk

Ønsker du at indgå en elevaftale kan du hente aftalen her og returnere den til info@college360.dk