Indvielsen af fremtidens erhvervsskole

Mandag, den 20. januar 2020 kunne bestyrelsen for College360 med bestyrelsesformand Peter Stampe i spidsen efter mere 10 års arbejde med projektet endelig byde velkommen til den nye skole på Bredhøjvej 8. Borgmester Steen Vindum klippede sammen med 5 elever indvielsesbåndet til den nye, innovative skolebygning. Det blev indfrielsen af et langvarigt ønske om at bygge en ramme for et anderledes, attraktivt og inspirerende læringsmiljø for de tekniske og merkantile erhvervsuddannelser og EUX. Skolens bestyrelse havde inviteret en lang række gæster, som sammen med medarbejdere og elever overværede den officielle indvielse i det store fællesrum i hjertet af den nye skole.

Mandag morgen var summede skolens fællesarealer af liv under forberedelserne til modtagelse af skolens gæster. Skolens tjenerelever havde travlt med at lægge hvide due på de mange højborde i skolens Sky Lounge, omhyggeligt placere champagneglas sådan at de udgjorde tallet 360 og få styr på de sidste detaljer af udsmykningen af skolens store torv og Sky Lounge. Gastronomuddannelsens svendeklasser havde i skolens to store køkkener travlt med at tilberede alverdens lækkerier til dagens inviterede gæster. Hjemmelavet sliders, knækbrød med ravost, fyldt chokolade med logo og små flødeboller var nogle af de delikatesser, som eleverne med stor præcision forberedte med koncentrerede miner.

Gæsterne var inviteret til kl.11, hvor skolens mange elever også havde fået fri fra undervisningen for at deltage i fejringen af deres nye skolens officielle åbning. Direktør Henrik Toft bød de 130 gæster, skolens elever og medarbejdere velkommen. ”Vi er stadig ikke helt i mål”, startede direktøren sin tale. ”Hver eneste dag sker der noget nyt i og omkring bygningen, hvor detaljer finpudses, og indretningen tager form, men undervisningen er i fuld gang, og elever og medarbejdere færdes allerede hjemmevant i vores fantastiske, nye rammer. Vi har derfor glædet os til i dag, hvor en ny del af visionen omkring vores nye skole begynder at tage form – nemlig den del, der handler om at invitere samarbejdspartnere, erhvervsliv og lokalsamfund til at være en del af vores fællesskab i bygningen”.


Ordet blev givet videre til Silkeborg Kommunes borgmester Steen Vindum. I sin tale fremhævede borgmesteren erhvervsuddannelses vigtige rolle i samfundet: ”I dag indvier vi mere end et nyt og topmoderne uddannelsessted”. Vi indvier en fantastisk skole, der er klar til at møde fremtidens krav – det gælder både krav fra de kommende elever og fra erhvervslivet. Silkeborg Kommune arbejder intensivt på at få flere folkeskoleelever til at vælge en erhvervsuddannelse, for vi har et erhvervsliv, der efterspørger dygtige kandidater fra College360. Vi har brug for kloge hænder i Silkeborg … ja i hele Danmark. Jeg er overbevist om, at det nye College360 bliver den magnet, som tiltrækker flere af vores unge til erhvervsuddannelserne og vil være med til at skubbe på vores erhvervsdynamik”.

Foto: Martin Ballelund, Midtjyllands Avis

Efter sin tale introducerede borgmesteren 5 på forhånd udvalgte elever, der skulle assistere borgmesteren ved en kollektiv snoreklipning. Eleverne repræsenterede erhvervsskolens 5 fagområder. Således blev Auto repræsenteret af personvognsmekaniker Kristian Møller Skytte, Business af Camilla Hegaard Hansen fra EUX Business, Håndværk og Design af klejnsmed Rasmus Thorsø Jensen, Hotel og Restaurant af gastronom Birk Henry Tornøe Svendsen og EUX blev repræsenteret af Emma Iris Rye Rasmussen, som går på EUX Tømrer.

Borgmester Steen Vindum fik salen til at medvirke i en nedtælling, hvorefter det orange bånd med College360 logo blev klippet over til tilskuerens store begejstring. Snoreklipningen var indfrielsen af et langvarigt ønske om at bygge en ramme for et anderledes, attraktivt og inspirerende læringsmiljø for de tekniske og merkantile erhvervsuddannelser og EUX.

Foto: Martin Ballelund, Midtjyllands Avis

Efter snoreklipnngen talte bestyrelsesformand for College360 Peter Stampe, som har været en del af hele processen omkring den nye skole. ”Dagen i dag har jeg arbejdet for og glædet mig til i mere end 10 år”, begyndte Peter Stampe sin tale. ”Vi har fået det, vi længe har drømt om: Vi har fået samlet alle vores erhvervsuddannelser under ét tag i fleksible rammer, der giver vores elever mulighed for at arbejde tværfagligt i et tidssvarende og inspirerende skolemiljø”.


Den næste taler i rækken var arkitekt Anders Kærsgaard fra Aarstiderne. Anders Kærsgaard forklarede i sin tale principperne og visionen bag den nybyggede skole: ”Vi har med udgangspunkt i bestyrelsens ønsker tegnet en arkitektonisk markant skole, der som en schweizerkniv kan tilpasse sig skiftende behov for læring og arbejde med undervisning, en skole, der kan blive en central spiller mellem folkeskole og arbejdsliv og danne de bedste rammer for fællesskab og socialt liv”. Derudover fremhævede Anders Kærsgaard, hvordan College360 gennem hele byggeprocessen har fokuseret på bæredygtighed ”Der har igennem hele projektet været et stort fokus på bæredygtighed”. Vi indvier derfor i dag Silkeborgs første DGNB certificerede bygning og Danmarks første DGNB certificerede erhvervsskole. Skolen opnår en guld DGNB certificering, fordi der i processen med at planlægge, tegne, projektere og bygge er truffet valg, som er de mest muligt bæredygtige. Jeg vil gerne udtrykke min ros til College360 for at sætte dette tema på dagsordenen og for, at I holdt ved”.


Direktør Henrik Toft afsluttede talerækken. Han talte om betydningen af den nye skole og forventningerne til brugen af skolen i hverdagen. Derudover fortalte han også om skolens strategiske indsatsområder og central værdier, hvoriblandt godt værtskab, faglig stolthed og det at spille hinanden gode blev fremhævet som det, der skal bære hele organisation frem mod at være mere end blot en skole: ”Vi har nogle fremragende faciliteter, og de skal bruges af mange, og derfor er det væsentligt, at vi er gode værter. Det giver en bedre læring eller besøgsoplevelse”.

Efter en veloverstået talerrække blev de inviterede gæster vist op i skolen Sky Lounge, hvor der blev afholdt reception med champagne og de forskellige lækkerier tilberedt og serveret af elever fra Hotel og Restaurant. Herefter havde gæsterne muligheden for at blive vist rundt på skolen af skolens uddannelsesledere

College360 takker alle, der valgte at lægge vejen forbi til indvielsen og for de mange gaver, som skolen i den anledning har modtaget.

Læs mere i pressemeddelelsen fra indvielsen