Åbent Hus på Handelsgymnasiet og Teknisk Gymnasium

22.januar 2022

Lørdag den 22. januar 2022 bød gymnasierne på College360 velkommen til Åbent Hus på Bindslevs Plads i centrum af Silkeborg. Interesserede elever og forældre kunne på dagen få indsigt i de mange spændende studieretninger og opleve hverdagen på skolen. Skolens undervisere, studievejledere og elever stod lørdag klar til at give de over 300 gæster til Åbent Hus en god oplevelse og dele ud af deres viden om uddannelserne og vise rundt på skolen.

To stærke gymnasier i midtbyen
De 3-årige gymnasiale uddannelser på Teknisk Gymnasium og Handelsgymnasiet er blevet samlet i College360s bygninger på Bindslevs Plads i 2019. Elever og forældre kunne til Åbent Hus arrangementet møde en gruppe top-engagerede elevguider, der var klar til at vise rundt på skolen – herunder i de nyrenoverede laboratorie- og værkstedsfaciliteter på Teknisk Gymnasium. Eleverne kunne fortælle om hverdagen, fagene og det sociale liv på de to gymnasier, mens lærerne og studievejlederne stod klar til at hjælpe og guide gæsterne i deres valg af uddannelse.

Uddannelserne på de to gymnasier giver eleverne rig mulighed for at specialisere og fordybe sig i deres individuelle interesseområder og for at udvikle specifikke og særlige kompetencer til gavn for valg af videregående uddannelser og karriere. Handelsgymnasiet (HHX) tilbyder 9 spændende studieretninger inden for økonomi, marketing og internationale forhold bl.a. tre helt nye studieretninger: Marketing og Jura, Innovation og ledelse og Languages and Business.

Vælg efter interesse 
Teknisk gymnasium (HTX) tilbyder studieretninger inden for Science, Innovation, IT samt Idræt og Sundhed. Her mødte vi August Skov, som går i 1.g på studieretningen Science: ”Jeg valgte HTX, da jeg er interesseret i naturvidenskab og matematik og her på HTX fik jeg muligheden for at få programmering som valgfag. Jeg kan godt lide fællesskabet, det at vi arbejder meget sammen og så er det er godt, at jeg kan blive udfordret på højt niveau”.

Lasse Holm og August Skov, går begge på studieretningen Science på 1. årgang. 

 

Cecilie Aaavild går i 1.v. på studieretningen Biotech på HTX. Hun har et godt råd til unge, der står over for at skulle vælge ungdomsuddannelse: ”Du skal ikke være bange for at vælge forkert og tænke for meget fremtid. Vælg efter, hvad der interesserer dig nu og her, og det du har lyst til nu”. 

 

Tak til alle besøgende
Vi takker alle de besøgende, der tog sig tid til at lægge vejen forbi. Havde du ikke mulighed for at deltage, så kan du besøge vores virtuelle åbent hus, hvor du i forskellige videoer får en introduktion til uddannelserne, hører eleverne fortælle om hverdagen eller kommer med på rundvisning med én af vores elever.

Har du brug for hjælp til valg af uddannelse, så kontakt vores studievejledning på tlf. 75 360 360.