Du er velkommen på College360

25.januar 2020

Lørdag d. 25 januar 2020 bød College360 velkommen til Åbent Hus. Interesserede elever og forældre kunne på dagen få indsigt i de mange forskellige erhvervsrettede tekniske og merkantile uddannelser, som College360 tilbyder på skolens to adresser i Silkeborg. Skolens undervisere, studievejledere og elever stod lørdag klar til at give de over 900 gæster til Åbent Hus en god oplevelse og dele ud af deres viden om de mange muligheder, College360 tilbyder.

 

Ny skole med moderne, inspirerende og andersledes læringsmiljø

Den nyindviede College360 bygning på Bredhøj 8 dannede ramme for årets Åbent Hus arrangement for de tekniske og merkantile erhvervsuddannelser og den erhvervsfaglige studentereksamen EUX. Selv om uddannelserne allerede sidste år bød gæsterne velkommen på den nye skole, så var den dengang en byggeplads, så først her i år kunne de mange forskellige uddannelser vises frem i de nye, fantastiske rammer til de fremmødte gæster.

Den nye erhvervsskole huser uddannelser inden for Business, der giver mulighed for job og videreuddannelse inden for områderne detail, handel, event og kontor samt de tekniske uddannelser, der giver mulighed for at uddanne sig til f.eks. tømrer, smed, skiltetekniker, bygningsmaler, elektriker, autolakerer, personvognsmekaniker, karrosseritekniker, tømrer, gastronom, tjener, receptionist og ernæringsassistent. På College360 er der også inden for alle disse områder mulighed for at vælge den erhvervsfaglige studentereksamen EUX, hvor man både bliver faglært og får fag på gymnasialt niveau. En EUX-uddannelse giver adgang til en lang række videregående uddannelser.

I dagens anledning var torvet i bygningens hjerte forvandlet til en markedsplads, hvor gæsterne kunne møde skolens 19 forskellige uddannelser repræsenteret ved fagrelaterede, sociale og sjove aktiviteter. Elever og undervisere stod klar til at fortælle om, hvad der møder elever, der vælger en erhvervsuddannelse eller EUX på College360 efter folkeskolen. På torvet kunne man få hjælp af skolens studievejledere og UU-vejledere, og for de gæster, der havde lyst stod der en gruppe velforberedte elever klar til give en guidet tur rundt i den 24000 m2 store bygning.

Andrea Sand Jensen og Nanna Dahl Lindrum går begge på EUX Business og var to af de mange elevguider, der viste gæsterne rundt og fortalte om hverdagen på College360. ”Jeg valgte, at blive elevguide til Åbent Hus for at fortælle EUX uddannelsen og åbne muligheden for andre, fordi der ikke er særligt mange, der ved, hvad en EUX uddannelse er”, fortæller Andrea. ”Det hjalp mig i mit valg af uddannelse at få en rundvisning på skolen og høre om uddannelsen fra en elev” fortæller Nanna. ”Derfor er jeg elevguide i dag”. Andrea og Nanna er glade for flytningen til den nye skole. ”Vi har mange lyse lokaler”, fortæller Andrea ”- og vi har allerede haft fredagscaféer på tværs med både EUX og EUD elever fra de tekniske uddannelser. På sigt så vil der blive et rigtigt godt fællesskab”.

”Jeg synes, at det er rigtigt dejligt, at man lærer så mange mennesker at kende, og at man omgås så mange forskellige mennesker, så man får andre relationer end bare med dem, man går på uddannelse med”, fortæller elevguide Christina Lisby, som går på EUX Tømrer.

To stærke gymnasier i midtbyen

I løbet af efteråret 2019 er de 3-årige gymnasiale uddannelser på Teknisk Gymnasium og Handelsgymnasiet blevet samlet i College360s bygninger på Bindslevs Plads. Elever og forældre kunne til Åbent Hus arrangementet møde en gruppe top-engagerede elevguider, der var klar til at vise gymnasiernes ny-renoverede klasselokaler, laboratorie- og værkstedsfaciliteter. Eleverne kunne fortælle om hverdagen, fagene og det sociale liv på de to gymnasier, mens lærerne og studievejlederne stod klar til at hjælpe og guide gæsterne i deres valg af uddannelse.

Uddannelserne på de to gymnasier giver eleverne rig mulighed for at specialisere og fordybe sig i deres individuelle interesseområder og for at udvikle specifikke og særlige kompetencer til gavn for valg af videregående uddannelser og karriere. Handelsgymnasiet (HHX) tilbyder studieretninger inden for økonomi, marketing og internationale forhold. Tekniske gymnasium (HTX) tilbyder studieretninger inden for Science, Innovation, IT samt Idræt og Sundhed.

På Teknisk Gymnasium mødte vi Lucas og Tobias, som fortalte om innovation på HTX. Drengene går i 2.g. og superglade for at være flyttet til midtbyen. De har netop taget de nye værksteder og laboratorier i brug, og det gør det fedt at gå på HTX. ”Vi arbejder på HTX meget med frie opgaver, som er meget virkelighedsnære. Der er stort set altid samarbejde med virksomheder, og det er virkelig spændende”, fortæller drengene.

 

Alle er velkommen på College360

Som noget helt nyt havde College360 ikke kun inviteret interesserede elever og deres forældre ind på skolen til Åbent Hus. Skolen holdt nemlig ekstraordinært åbent for alle interesserede borgere i Silkeborg og omegn mellem kl. 14-16 lørdag eftermiddag. I forlængelse af bygningens officielle indvielse mandag, den 20. januar 2020 åbnede College360 for første gang dørene for offentligheden og inviterede alle interesserede ind på skolen til en rundvisning i den markante nye bygning eller en hyggelig sludder og en kop kaffe. De besøgende udtrykte stor begejstring for bygningen og den stemning, der hersker.

Åbent Hus arrangement lørdag eftermiddag bliver startskuddet på at indfri ambitionen om, at den nye erhvervsskole skal være mere end blot en skole. Visionen er nemlig, at alle er velkomne på College360, og at skolens nye bygning skal favne lokalsamfundet og skabe et rigt socialt liv med fællesskaber, der strækker sig over både skole og fritid.