Gastronomisk konkurrence afholdt på College360 – Young Chef

10.november 2022

Tirsdag blev der afholdt konkurrence for talenter, som alle er gastronomi- og tjenerelever på erhvervsuddannelser rundt omkring i landet. Hovedopgaven bestod i at levere en restaurantoplevelse i top, og eleverne blev bedømt på deres kreativitet og faglighed, men i høj grad også evnen til at samarbejde.

En årlig konkurrence for talentfulde elever
Der dufter af røde æbler og spændende krydderier i køkkenet, og i foyeren samles forventningsfulde gæster, der kan se til, mens koncentrerede tjenere i flotte jakkesæt, sætter op til en skøn restaurantoplevelse. Young Chef konkurrencen afholdes årligt (med undtagelse af et par Covid19 år) af HORESTA og Team Gastronomi, og i år var College360 værter for arrangementet.

Fra velkomstcocktail til kaffe
Fem forskellige erhvervsskoler i landet, har tilmeldt elever fra deres gastronomi- og tjener uddannelser, som i hold af tre – en tjener, og to kokke - skal konkurrere om, at levere en hel restaurantoplevelse. Fra velkomstcocktail til kaffe efter middagen. Der skal i alt leveres fire retter med dertilhørende drikkevare, som er nøje afstemt hinanden. Konkurrencen har hvert år et overtema, og i år er dette Ingrid-Marie æbler. Alle retter skal derfor indeholde æblet i en eller anden form.

 

 

Bæredygtigheden i fokus
Et andet tema i konkurrencen, som går igen år efter år, er bæredygtighed. Deltagerne skal tænke bæredygtigheden ind i deres arbejde, og der er blevet tænkt meget over, hvordan man kan anvende dele af råvarerne, som man normalt vil sortere fra. Der var også mulighed for, at tænke sæsonens råvarer ind i sin ret, og plukke krydderier fra College360 egen urtehave.

Vi arbejder som et hold
Deltagerne har op til konkurrencen sammensat retterne ud fra de lister af de råvarer, de har fået udleveret, og forberedelserne starter allerede tidligt om morgenen. ”Vi arbejder jo som et hold, så vi vil selvfølgelig hjælpe hinanden så meget som muligt” fortæller Anne Mei Nielsen, tjenerelev ved College360, mens hun ”shaker” en cocktail til en af de fem dommere. Netop sammenspillet mellem køkken og tjener, er en vigtig faktor, når der skal dømmes i konkurrencen. Det er nemlig altafgørende, at de to afdelinger koordinerer og kommunikerer, så gæsterne ikke skal vente unødigt.

 

 

En flot anden plads
Undervejs i konkurrencen skal holdene servere fire retter, først for et bord af fire dommere, og dernæst til deres eget selskab, som består af seks gæster. Under hele konkurrencen går en dommer rundt på gulvet, og bedømmer tjenernes evne til at opvarte. Holdene bliver desuden bedømt på deres evne til, at overholde tidsplanen, samt smag og sammensætning af retter. Der er præmier at hente for første, anden og tredje pladsen, som vinder hhv. et gavekort til en god restaurantoplevelse og sponsorgaver.

Eleverne fra College360 imponerede både gæster og dommere, og løb med en flot anden plads – stort tillykke!