Kokkeelever fra Hotel og Restaurant på College360 leverer VIP-madoplevelse

16.august 2021

”Tusind tak for den helt vidunderlige VIP-middag! Det var som ALTID en sand fornøjelse at arbejde sammen med jer, og vi glæder os allerede til, at vi igen kan lave noget sammen. Tusind tak til jeres kokkeelever for deres forberedelser og fantastiske indsats til middagen” – sådan lød det fra arrangørerne bag Food Week i Aarhus til kokkeeleverne på College360 Hotel og Restaurant efter en vellykket VIP middag for 80 særligt inviterede gæster på Salling ROOFTOP fredag, den 13. august 2021.

 

Food Week er hele Aarhus’ madfestival – en fejring af Aarhus’ sprudlende madscene, hvor smagen og oplevelserne omkring måltidet hyldes, hvor der dykkes ned i madhistorien, nørdes gastro-viden, og hvor alle deltagere sanser, nyder og spiser sammen i en hel uge.  Fra 9. - 15. august 2021 har der været et væld af appetitvækkende arrangementer med noget for enhver smag og over hele byen. Fødevareproducenter, restauratører, forskere og formidlere har delt inspiration til, hvordan mad bygger fællesskab, oplevelse og nydelse.

På Salling ROOFTOP midt på strøget med storslået udsigt over Aarhus leverede eleverne fra svendeklassen på Collge360 Hotel og Restaurant en madoplevelse i særklasse for et celebert selskab som bl.a. talte finansminister Nicolai Vammen og Arhus’ borgmester Jacob Bundsgaard Johansen. Eleverne havde forberedt en 5 retters menu af unikke råvarer bl.a. særligt udvalgt kød fra gourmetserien Guldrummet, Arla Unika oste og grøntsager fra lokale, økologiske grøntsagsproducenter.


Det har været mange, spændende faglige udfordringer for eleverne i forberedelserne til VIP-middagen. Opgaven indskriver sig i et fagligt forløb, hvor der er fokus på innovation og bæredygtighed, og har stillet krav til elevernes kreative evner på forskellig vis: De har skullet nyfortolke klassiske råvarer som f.eks. den lækre, røgede laks fra Ejner Christensen, og i den 5 retters menu lød opgaven på, at
ost fra Arla Unika skulle indgå i alle retter, så det kompletmenterede de enkelte serveringer. Elevernes evne til at tænke innovativt kom også på prøve, da de under planlægningen ikke på forhånd kendte køkkenet, hvor maden skulle forberedes og det forhåndenværende service, hvorfor de skulle finde og tilpasse løsningsmodeller undervejs i et i forvejen presset tidforløb. Deres køkkentekniske færdigheder blev ligeledes udfordret gennem brugen af de unikke råvarer, da man kan ikke tage for givet, at de opfører sig som konventionelt producerede råvarer. Svendeklassen overvandt dog alle benspænd og det lykkedes dem at begejstre de 80 VIP-gæster med deres menu.

Så godt gået. Vi er superstolte af jer!

 

Alle fotoes er taget af Jesper Reis.