Skolestart, sæbekassebiler og sammenhold

20.august 2021

Som en del af et 2 ugers introforløb, og for at skabe relationer på tværs af uddannelser, har 250 elever fra grundforløb 1 Tech og Business på tværs af fagretninger designet og bygget sæbekassebiler. Holdet med den hurtigste bil blev fundet fredag d. 20/8-21 ved et sæbekassebilrace på en bane, udformet af eleverne på College360s parkeringsplads.

Eleverne og deres 11 sæbekassebiler var klar til at race fredag formiddag, efter fælles morgenmad i Madværket på College360. De farvestrålende biler er resultatet af 2 ugers samarbejde mellem elever på de forskellige fagretninger. Projektet med at bygge og udsmykke en sæbekassebil har til formål at ryste eleverne sammen og samtidig give dem et indblik i de forskellige uddannelsesmuligheder.

Fællesskab på tværs af uddannelser
Racet afsluttede således de 2 ugers introforløb og blev afholdt som et event, hvor eleverne selv har haft ansvar for markedsføring, planlægning og udførelse af opgaver som at udforme racerbanen og lave bandereklamer. Dermed har eleverne fra hver fagretning haft et specifikt ansvarsområde og alle uddannelser har bidraget på den måde til at stable racet på benene. Hvert hold bestod af elever fra Auto, Håndværk og Design, Hotel og Restaurant, EUX Tech og EUD/EUX Business og de skulle, foruden at bygge og navngive bilen, også opfinde et teamnavn og dertilhørende kampråb.

Ansvarsområder
Alle fagretninger har bidraget med opgaver inden for hver deres fag. Auto har fremstillet stellet, hjul og håndtag. På Håndværk og Design har de lavet kassen til bilen og de forskellige design. Eleverne på Hotel og Restaurant har lavet hotdog og sunde energidrik. EUX Tech har stået for banerne og lyset. På Business har de sørget for boder med konkurrencer, programmer og plakater og de har lavet aftale med en DJ, en EUX elev fra skolen, til at fyrer op for festen.

Først over målstregen
Sejren gik til ”Ispinden” med en super flot holdpræstation, og de har under hele forløbet har haft en fantastisk kampånd. De holdkammerater, der ikke direkte deltog i racet, stod på sidelinjen og heppede.

Holdet modtog pokalen og titlen som det hurtigste sæbekassebilshold 2021.