Topresultater til DM 2018 til elever fra Hotel & Restaurant på College360

10.april 2018

3 x guld og 1 x bronze – College360 er på toppen!

Det var under dette års fødevaremesse FoodExpo i MCH i Herning, at man afviklede en række konkurrencer med støtte fra College360, som styrede hele maskinrummet ude bag køkkenerne og restauranten. I kulissen knoklede grundforløbselever og hovedforløbselever fra både kokke- og tjeneruddannelserne, for at konkurrencerne kunne afvikles uden alt for store bump på vejen. Uden dem – ingen konkurrencer.

I løbet af de tre dage på messen afholdtes flere konkurrencer: Årets Kok og Årets Tjener for udlærte og tirsdag gjaldt det Nordisk Mesterskab for udlærte kokke og tjenere, hvor Uddannelseschef Arne Tang-Petersen fra Hotel & Restaurant på College360 var overdommer.

Collage med billeder fra Foodexpo kokke og tjener elever

Men den vigtigste konkurrence var elevkonkurrencen, hvor tiden var kommet til at finde Danmarks dygtigste elever inden for Hotel- og restaurantbranchen. I den forbindelse havde College360 i alt 10 deltagende elever med:

Tjenerelever: GULD
Emma Hoff Hjorth fra Nordisk Spisehus og Mikkel Sørensen fra Molskroen

Receptionistelever:
Nanna Juhl Loft Kristiansen fra Hotel Vejle Fjord og Malene Reinholt fra Lindvig Ferie- og kursuscenter - BRONZE

Chokolade-elever: GULD
Marie Ipsen fra Restaurant Det Ny Kronborg og Louise Rosenvinge Lodahl fra Gl. Skovridergård

Smørrebrød og catering-elever: GULD
Lena Yaa Jensen fra Marselisborgcenteret og Savannah Degn Pedersen fra Grundfos Centralkantine

Kokkeelever:
Frederik R. Pedersen fra Hotel Danica og Jeppe Kjærskov Lauritsen fra Radisson blu Silkeborg

For alle deltagerne gik konkurrencerne rigtig godt og eleverne klarede sig til UG, både når der skulle kokkereres og anrettes forret, hovedret, dessert og buffet, når der skulle mixes drinks, anrettes og serveres ost, tjekkes værelser eller vises rundt på messen.

Samarbejde
Det kræver godt udstyr at klare sig godt til konkurrencen, og derfor havde Hotel & Restaurant lavet et tværfagligt samarbejde med seje elever og faglærere fra både Skilteteknikerafdelingen og Karrosseri-afdelingen på College360. Skiltetekniker Michelle har designet, printet og foldet de flotte æsker til Marie og Louises chokolader, som blev så fine, at flere folk spurgte, hvor de kan købes. Karrosseriteknikerne har målt, skåret og bukket de flotte forme og serveringsfade, man kan se på billederne.

Både æsker og serveringsfade giver elevernes indsats lidt ekstra glans og var med til at sikre eleverne deres guldmedaljer. ”Og så er det bare fedt at opleve, at eleverne arbejder sammen på kryds og tværs af fag og interesser”, fortæller faglærer og træner på Hotel & Restaurant Silkeborg, Jannie Zepernik.

”Vi har trænet dem som et hold, hvilket har givet dem en stor fællesskabsfølelse og så har de været super gode til at hjælpe hinanden med konstruktiv feedback på mad, desserter og borddækninger”, fortæller de to trænere og faglærere på Hotel & Restaurant, Kathrine Ottosen og Jannie Zepernik Rasmussen.

Da konkurrencerne sluttede var hal E i MCH fuld af forventning og nervøsitet, for nu var det bare at vente på, at dommerne fik talt point sammen og vinderne kunne kåres. Så efter at have ydet deres ypperste fik alle eleverne i konkurrencerne et fint diplom og herefter blev 1.-2.-3. pladserne kåret.

Der blev både jublet, knebet et par tårer og skålet i champagne efterfølgende og afslutningsvis var der stor ros til alle deltagerne fra teamlederne Kathrine Ottosen og Jannie Zepernik: ”Alle elever gjorde alt, hvad de kunne, og vi er så stolte og tilfredse med alles præstationer.”

Midt i april rejser tjenereleverne Emma og Mikkel af sted igen. Denne gang er destinationen København, hvor de skal forsvare de danske farver til de Nordiske Mesterskaber for Tjenerelever.