Åbent Hus på Erhvervsuddannelserne på College360

24.januar 2023

Lørdag den 21. januar 2023 bød College360 velkommen til Åbent Hus. Interesserede elever og forældre kunne på dagen få indsigt i de mange forskellige erhvervsrettede tekniske og merkantile uddannelser, som College360 tilbyder på skolens to adresser i Silkeborg. Skolens undervisere, studievejledere og elever stod lørdag klar til at give de over 350 gæster til Åbent Hus en god oplevelse og dele ud af deres viden om de mange muligheder, College360 tilbyder.

Ny erhvervsskole med moderne, inspirerende og anderledes læringsmiljø
College360s på Bredhøjvej 8 dannede ramme om Åbent Hus arrangementet for de tekniske og merkantile erhvervsuddannelser og den erhvervsfaglige studentereksamen EUX.

Den nye erhvervsskole huser uddannelser inden for Business, der giver mulighed for job og videreuddannelse på områderne detail, handel, event og kontor samt de tekniske uddannelser, der giver mulighed for at uddanne sig til f.eks. tømrer, smed, skiltetekniker, bygningsmaler, elektriker, autolakerer, personvognsmekaniker, karrosseritekniker, tømrer, gastronom, tjener, receptionist og ernæringsassistent. På College360 er der også inden for alle disse områder mulighed for at vælge den erhvervsfaglige studentereksamen EUX, hvor man både bliver faglært og får fag på gymnasialt niveau. En EUX-uddannelse giver derfor adgang til en lang række videregående uddannelser.

 

 

I dagens anledning var torvet i skolens hjerte forvandlet til en markedsplads, hvor gæsterne kunne møde skolens 19 forskellige uddannelser repræsenteret ved fagrelaterede, sociale og sjove aktiviteter. Elever og undervisere stod klar til at fortælle om, hvad der møder elever, der vælger en erhvervsuddannelse eller EUX på College360 efter grundskolen. På torvet kunne man få hjælp af skolens studievejledere og for de gæster, der havde lyst stod undervisere og vejledere klar til give en guidet tur rundt i den 24000 m2 store bygning. Her kunne de besøgende opleve værkstederne, hvor eleverne viste, hvordan hverdagen på en erhvervsuddannelse foregår.

Et kig ind til den daglige undervisning på erhvervsuddannelserne
På EUX Business åbnede elever og lærere dørene op for den vanlige undervisning. Der blev arbejdet på en innovations-case, hvor eleverne skulle komme med idéer til genanvendelse af bildæk i et bæredygtigt perspektiv. Her kunne man få indblik i, hvordan eleverne idégenerer, og man kunne spørge ind til dagligdagen på uddannelsen. Lucas Theilmann og Mohamad Nour Isso var to af de elever, som man kunne få en snak med. Lucas Theilmann fortalte om sit valg af uddannelse. “Det er fedt at man kan veksle mellem skole og arbejdsplads under sin uddannelse – tre år på et gymnasie, syntes jeg var lang tid, så derfor valgte jeg EUX”. Mohamad Nour Isso var enig. ”Det er det perfekte valg, hvis man både kan lide at gå i skole, men også gerne vil hurtigt ud at arbejde”

 

 

 

Hos Håndværk og Design var der også gang i værkstederne. Der blev arbejdet på projekter, som var det en almindelig skoledag, hvilket gav de mange besøgende et godt indblik i hverdagen på skolen. Hotel og Restaurant havde sørget for smagsoplevelser til de mange gæster, og deres boder var flittigt besøgt.

 

 

DM i Skills
Som noget helt særligt kunne de besøgende i år opleve Danmarks dygtigste autolakerer dyste i 1. del af konkurrencen i DM i Skills. DM i Skills er det årlige Danmarksmesterskab for dygtige unge fra erhvervsuddannelserne. Det officielle DM i Skills finder sted i Fredericia 2.-4. februar 2023, men da det der ikke er muligt at afvikle den del af autolakerernes konkurrence, som skal foregå i særlige kabiner, er konkurrencens 1. del blevet henlagt til det nye autolakererværksted på College360, som byder på state of the art udstyr til formålet.

 

 

Tak til alle besøgende
Vi takker alle de besøgende, der tog sig tid til at lægge vejen forbi. Havde du ikke mulighed for at deltage i vores fysiske Åbent Hus, så kan du besøge vores virtuelle Åbent Hus, hvor du i forskellige videoer får en introduktion til uddannelserne, hører eleverne fortælle om hverdagen eller kommer med på rundvisning med én af vores elever. Du kan læse mere om vores uddannelser her: EUD Tag en EUD erhvervsuddannelse på College360 og Den Erhvervsfaglig studentereksamen EUX | College360. Har du brug for hjælp til valg af uddannelse, så kontakt vores studievejledning på tlf. 22 19 57 91.