Ø-mærket fejrer rund og sund fødselsdag i år

10.september 2020

For 30 år siden begyndte der at komme et rødt Ø på nogle af vores fødevarer: Ø for økologisk og Ø-mærket. I år fejres det lille mærke med den store succes.

På College360 fejres fødselsdagen over to dage, hvor vores elever fra Hotel og Restaurant skal løse opgaver i mindre grupper ud fra en råvarekurv, de får tildelt. Der skal arbejdes teoretisk samt praktisk med opgaverne.

Gårdbutik fyldt med økologiske råvarer
Dagen startede torsdag med besøg i ”gårdbutikken” fyldt med skønne økologiske råvarer. Eleverne fik lejlighed til at dufte, se, mærke og blive klogere på de mange spændende, - og for nogen ukendte -grøntsager.

Efter gennemsyn af råvarerne gik eleverne i gang med at forberede de næste dages arbejde. Vores gastronomelever skal lave 3 gennemarbejdede garniturer med fokus på smag, konsistens, udseende, former, farver og tilberedningsmetoder. Derudover skal de i køkkenet fredag og forberede en 3-retters vegetarmenu bestående af forret, hovedret og dessert. Det skal være tilberedte kniv og gaffel retter.

Vores elever fra smørrebrød og cater skal lave 2 salater som tilbehør til et hovedemne, hvor der også her skal være fokus på tilberedningsmetoder anvendt i salaten, konsistens, former, skæreteknikker og udtryk. Herudover skal de forberede en grøntsagssuppe og lave 2 stk. smørrebrød.

Stemningen og humøret var højt fra dagens start, og eleverne og underviserne glædede sig til at komme i gang, med at arbejde i praksis med de mange skønne økologiske råvarer.

Ø-mærket - en succesfuld fødselar
Det virker, som om det har været her altid - det røde Ø på økologiske varer i supermarkedet. Men Ø-mærket, der garanterer, at gulerødder, mælk og meget andet er økologisk dyrket og produceret, er relativt nyt. Ø-mærket signalerer troværdighed, fordi det kun gives til varer, der lever op til en lang række krav. Ø-mærket er vores garanti for, at det er de danske myndigheder, der har kontrolleret landbrug og virksomheder, der producerer, pakker og mærker varerne i Danmark.

Stort tillykke til det røde Ø fra College360.