Cathrine er en af Danmarks dygtigste kokkeelever

27.august 2019

Tordsag d. 29 august 2019 deltager Cathrine Ditlevsen, som repræsentant fra Restaurant Remouladen, i finalen af konkurrencen Kokkenes Kokketalent 2019. Her en lille uge inden konkurrencen fortæller Cathrine lidt om hendes vej til finalen og valget om at uddanne sig til kok.

Cathrine havde aldrig troet, at gastronomi-uddannelse var noget for hende. Hun vidste, at hun var interesseret i mad og hun troede faktisk, at hun skulle uddanne sig til bager/konditor, men efter 20 uger på grundforløb1 Mad stod det klart: Gastronom-vejen var noget for hende. 3 år senere står Cathrine nu som en del af svendeforløbet og er næsten udlært kok. Med hvad var det lige, der gjorde, at gastronomi-uddannelser pludselig virkede tiltalende? Svaret er faktisk ret enkelt: ’det interesserede mig bare’, siger Cathrine smilende og fortæller, at det fede ved uddannelsen er, at man får hurtig feedback på ens arbejde i form af glade og tilfredse gæster. ’Det gør én glad, når folk sætter pris på det, man har lavet – det er jo et håndværk’.

En verden af konkurrencer

Med deltagelse og medajle-placeringer ved konkurrencer som DM i Skills og Nordisk Mesterskab for kokkeelever er der vist ingen tvivl om, at Cathrine har fundet sin rette hylde. For Cathrine er det at deltage i konkurrencer en slags supplering til uddannelsen, hvor hun får mulighed for at afprøve færdigheder og lære nye ting. ’Dengang jeg startede på uddannelsen, vidste jeg slet ikke, at den her konkurrence-verden fandtes’, fortæller Cathrine ærligt og indrømmer, at hun først forholdsvist sent i uddannelsesforløbet begyndte at deltage i konkurrencer, fordi hun ikke følte, at hun var dygtig nok. I løbet af andet hovedforløb følte Cathrine sig klar til at prøve kræfter af med den første konkurrence, og hun har siden været bidt af konkurrencernes spænding og sus.

Kokkenes Kokketalent 2019

Torsdag aften bliver slutningen på en 4 måneders lang proces, hvor Cathrine har været en del af konkurrencen Kokkenes Kokketalent 2019. Selvom vejen til finale har været lang, kan Cathrine se tilbage på begivenheder som den afholdte Master Class, hvor hun udtrak retten farceret vagtel med foie gras og karljohan. Denne ret tilberedte hun i semifinalen, der blev afholdt på Fru Larsen i Langå, og det bliver også den ret, der måske sikrer hende titlen som Damarks dygtigste kokkeelev 2019. For en måned siden stillede dommerne Cathrine den udfordring, at hun skulle tilberede en kreativ osteret eller dessert med ost fra Arla Unika. Cathrine valgte at tilberede en osteret. I finalen, der foregår torsdag aften i Bella Centeret i København, skal Cathrine foruden at tilberede sin udtrukne ret også tilberede den kreative osteret samt Pommes Anna.

Til spørgsmålet om, hvad hun forventer af finalen, svarer Cathrine smågrinede, at det vigtigste er, at det hele er en god oplevelse: ’Jeg håber, at det bliver en god dag, og at jeg kan præstere – at det hele kommer til at gå godt og efter mit hovedet’. Selvom Cathrine er vant til medalje-placeringer ved konkurrencer, forbliver hun ydmyg og fortæller, at det kunne være fedt at vinde konkurrencen, men som hun selv siger: ’Det er ikke noget, jeg går og håber for meget på, for man kan jo hurtigt blive skuffet’.

 

Her fra College360 ønsker vi alle Cathrine tillykke med finalepladsen. Vi krydser fingre for, at finalen går som forventet og håber, at Cathrine får en god oplevelse torsdag aften.