College360 og Jyske Bank laver street food

01.november 2018

College360 og Jyske Bank laver street food 

Da medarbejderne i Jyske Banks kantiner i Silkeborg torsdag den 1. november gik til frokost blev det end noget anderledes oplevelse, end de havde forventet, da imponerende flotte street food-trucks fra College360 fyldte kantinerne.

Sammen med College360 har Jyske Bank siden august arbejdet på at gøre street food-projektet færdigt. Eleverne på Grundforløb 1 på de tekniske erhvervsuddannelser har været med i udviklingen helt fra start, hvor de selv har udtænkt, designet og bygget boderne, som udgjorde serveringssted for den lækre menu, som eleverne i fællesskab med kantinen i Jyske Bank har planlagt, produceret og serveret. Og det til stor glæde for spisende gæster, der udtrykte stor begejstring – og erklærede, at i dag må man gerne spise en masse.

Menuen i kantinerne bestod af mad fra hele verden under temaerne ’Mormors køkken’, Go far east’ og ’Middelhavskøkken’, der bød på alt fra stegt flæsk til phanang og crepes med hjemmelavet chokoladesovs og bananer. De op mod 1200 ansatte, der hver dag spiser i en af kantinerne, havde altså rig mulighed for at smage på en masse nye og smagfulde retter.  

For den kommende tømrer-elev Oliver Broch har det været et spændende projekt at være med til. I dag serverede han pandekager for de op mod 800 i kantinen på Vestergade, men det var mere arbejdet frem til i dag, der har været det sjove for ham, for han har været med til at bygge boderne op – ”og det er der jo meget tømrerarbejde i, så det har været fedt at prøve”, fortæller han, mens han serverer endnu en lun pandekage fra crepes-boden.

 

Frokost med tema

I foråret 2018 kontaktede kantineafdelingen i Jyske Bank College360 i forbindelse med planlægningen omkring en af de årlige tema-dage, der afholdes i Jyske Banks kantiner Silkeborg.  Forespørgslen gik på, om College360 kunne se et perspektiv i at indgå et samarbejde med Jyske Bank til en af deres temadage, nemlig temadagen om street food. Siden august har EUX Tech- og gastronomi-eleverne derfor arbejdet med projektet, hvor de, efter møder med Jyske Bank, har designet og bygget de street food-stande, der skulle stilles op i kantinerne på Vestergade, Stagehøjvej og Kastaniehøjvej i Silkeborg, hvor i alt 1200 besøger hver dag spiser frokost.


Eleverne startede på College360 i august og går til dagligt på Grundforløb 1 på Mad og EUX Tech, der forbereder dem til at træffe deres endelige uddannelsesretning i januar.