Det er superfedt at arbejde sig til viden

10.juni 2021

For at få det bedst mulige kendskab til de aktuelle forhold i erhvervslivet har eleverne på College360 Business i forbindelse med deres grundforløb 2 mulighed komme ud og lave en aftale om virksomhedsforlagt undervisning (VFU) i en virksomhed. Det betyder, at eleverne er i ulønnet praktik i virksomheden hver torsdag gennem en periode på 7 uger. Faglige begreber fra undervisningen som hyldetrimning, lageroptælling, visual merchandising og kundetyper bliver omsat til praktiske erfaringer hos eleverne. Eleverne skal selv rette henvendelse til de virksomheder, som de gerne vil søge læreplads hos -  netop for, at de også får praktiske erfaringer med jobsøgning, før de for alvor skal ud og søge en læreplads.

Eleverne er enige om, at praktikken har været en positiv oplevelse, som har givet dem indsigt i hverdagen på en arbejdsplads og gjort teorien fra klasseværelset lettere at forstå. ”Jeg har klart lært en masse nye ting, som jeg ikke vidste noget om, før jeg startede min praktik, fortæller Christian, der har været i praktik hos Føtex på Nørrevænget i Silkeborg.  ”Jeg har lært en masse om visual merchandising – altså den måde Føtex viser deres produkter frem på. Jeg har deltaget i hyldetrimning dvs., at vi går rundt og skubber produkterne helt frem til hyldeforkanten, så kunderne tydeligt kan se, at vi har produktet, og butikken fremstår ren og pæn. Jeg har også lært om de forskellige kundebetjeningsformer, som butikken stiller til rådighed for kunderne”

Sille, der har været i praktik hos Sinnerup på Vestergade i Silkeborg udtaler: ”Det er spændende og superfedt, at man kan komme ud og opleve, hvordan det er at arbejde i en butik i en rigtig hverdag i stedet for bare at høre om det i skolen”.

Vil du høre mere om elevernes praktikerfaringer, så følg dem på https://www.facebook.com/College360Business