Elever fra Sølystskolen var Skilteteknikere for en dag

19.december 2022

Onsdag og torsdag i sidste uge var elever fra 5. og 6. klasse på Sølystskolen på besøg på College360 på Bredhøjvej. De afprøvede skilteteknikerfaget gennem kreativ og praktisk læring. Dagens opgave bestod i at lave et personligt skilt med en selvvalgt tekst, og det blev til mange sjove og betydningsfulde designs.

Dyb koncentration og stort engagement hos eleverne
Der var først dyb koncentration i lokalet, da undervisere på Skilteteknikuddannelsen; Irene Bruus og Stig Nørgaard forklarede hvordan man beklæder et skilt med folie, og derefter udstikker bogstaver med præcision. Efterfølgende var der en lettere kaotisk, men ikke mindst engageret stemning blandt eleverne, da de skulle udvælge bogstaver til deres eget skilt. Man fornemmede tydeligt, at eleverne var investerede i deres projekter. ”Jeg laver et skilt til min lillesøster, som har brug for meget tid alene på sit værelse, så hun skal have et skilt, der fortæller andre, at de skal blive væk” forklarede eleven Klara.

En anden elev havde valgt at skrive ”DREAM BIG” (på dansk: drøm stort), hvilket må siges at ramme godt ind i dagens tema. Det var nemlig meningen, at eleverne skulle drømme stort, og opleve hvordan deres evner ville kunne blive brugt på en erhvervsuddannelse i fremtiden.

 

 

Tidlig mulighed for at afprøve de erhvervsfaglige uddannelser
Der er et stigende fokus på at elever helt ned til 5. klasse har fordel af, at lære erhvervsuddannelserne at kende, simpelthen fordi processen til at vælge ungdomsuddannelse går i gang allerede omkring det klassetrin. Derfor tilbyder College360 muligheden for, at 5. og 6. klasse i grundskolerne kan prøve kræfter med forskellige aktiviteter inden for fagretningerne på Auto, Håndværk og Design og Hotel og Restaurant.  I denne omgang var det altså skilteteknikerfaget der skulle afprøves, men det kunne også have været eksempelvis tjenerfaget, at eleverne kunne komme og prøve kræfter med.

Eleverne bliver gode til at hjælpe hinanden
Det var ikke kun eleverne der var begejstrede for dagens alternative undervisning, også deres klasselærer Per var glad for, at de havde fået muligheden for, at afprøve en af College360’ uddannelser ”Vi siger altid ja tak til at deltage på de her dage, fordi vi synes det er vigtigt for eleverne. De oplever hvordan de kan bruge deres evner på en anden måde, end når de har Dansk og Matematik i et klasselokale – og så kan man se, hvor gode de er til at hjælpe hinanden”.  Det kunne nemlig tydeligt mærkes, at eleverne var interesserede i, at hjælpe hinanden, så alle kunne få et flot skilt med hjem.

 

 

Læs mere om erhvervsuddannelserne og samarbejdet med grundskolerne
Har du lyst til, at læse endnu mere om dagen og samarbejdet med grundskolerne, så har TvMidtvest lavet en spændende artikel, som du kan læse lige her Regeringen: Folkeskolen skal blive mere praktisk | TV MIDTVEST. Du kan også læse mere om vores uddannelse til Skiltetekniker her: Bliv Skiltetekniker - Få din skiltetekniker uddannelse i Silkeborg (college360.dk).