Jeg har eventplanlægning i generne

07.juni 2021

Johanne Spørring er 19 år og går på 2. år af EUX Business med event-retning. Hun har længe vidst, at hun gerne vil arbejde som eventkoordinator, og derfor var EUX Business den rette vej for Johanne. Her får hun både en gymnasial uddannelse og kan hurtigt komme til at arbejde med eventplanlægning i praksis.

”Jeg har egentligt været klar over i lang tid, at jeg gerne vil arbejde med events. I 7. klasse havde jeg en lærer, som arbejdede på deltid som lærer og resten af tiden som eventkoordinator hos Smukfest i Skanderborg. Jeg har gået og luret lidt på de ting, som hun arbejdede med, og jeg synes, at det var nogle meget spændende projekter. Min far arbejder også frivilligt ved siden af sit job med planlægningen af Danmarks største indendørs fodboldstævne, og der har jeg fra helt lille hjulpet til, så jeg tror, at jeg har eventplanlægning i generne”, forklarer Johanne om sit valg af uddannelse.

”For mig har det altså mest handlet om at finde ud af, hvordan jeg nemmest kunne komme til at arbejde med events, og EUX Business med event-linjen er den eneste ungdomsuddannelse, der indeholder fag om eventplanlægning. Derfor var det virkelig nemt for mig at vælge retning. Jeg synes også, at det er spændende, at jeg efter kun to år i skolen kan få lov til at komme ud og afprøve min viden i praksis, når jeg skal i lære”.

”Med en EUX har jeg også mulighed for at læse videre, hvis jeg nu får lysten til det senere, eller finder ud af at arbejdet som eventplanlægger alligevel ikke er mig. Men lige nu skal jeg bare ud og være eventplanlægger.”

Jeg er klar til at komme ud og bruge mine evner!

”Lige nu er jeg ikke helt klar over, hvilken retning inden for eventplanlægning, jeg vil i, men jeg har jo tidligere været med til at arrangere sportsevents, så jeg kommer i hvert fald til at søge elevplads i organisationer og virksomheder, der laver sportsevents. Men jeg kommer nok også til at søge hos andre virksomheder, der laver events for at finde ud, hvilken retning jeg brænder mest for”.

Johanne er i fuld gang med at søge elevplads lige nu, da mange eventvirksomheder så småt er begyndt at åbne op og kan begynde at afholde events igen. Eventbranchen har været hårdt ramt under Corona-pandemien, og derfor har det også været udfordrende for Johanne at finde en elevplads, da virksomhederne har været lukket helt ned.

”Jeg har ikke fundet en elevplads endnu, fordi alle eventvirksomheder har haft helt lukket og aflyst alt, så derfor jeg har ikke kunne søge noget. Men nu begynder de at åbne op igen, så jeg er begyndt at kontakte virksomhederne, og sende ansøgninger ud, og så jeg håber på og krydser fingre for, at samfundet bliver ved med at åbne gradvist op og at Corona-pandemien så småt forsvinder”. 

”Jeg har for en sikkerhedsskyld tilmeldt mig skoleoplæring, hvis nu det bliver svært at finde en elevplads. Jeg kan nemlig altid afmelde min skoleoplæring senere, når jeg finder en elevplads”.

Det giver mening at arbejde med cases fra den virkelige verden

”Det bedste ved uddannelsen er, at vi har meget case-baseret undervisning, og at lærerne er gode til at udvælge cases om nogle af de ting, som vi selv bruger i hverdagen. Vi har for eksempel lige lavet en case om Netflix, og her blev vi især mindet om, at vi som forbrugere også kommer igennem de processer, som vi får undervisning om. Min undervisning har især omhandlet de forskellige modeller, som man opbygger sit event ud fra. Modellerne har fokus på de forskellige faser og steps i planlægningen, som man skal omkring, inden man kan afholde eventen. Undervisningen er meget hands on, så man kommer rent faktisk til at lave blandt andet budgetter, markedsføringsplaner og markedsføringsmaterialer for de events, man arbejder med i undervisningen.”. Al den viden man opbygger fra undervisningen, den bruger man så i de forskellige større projekter. Vi laver for eksempel EOP’en (Red. Erhvervsområdeprojektet), som vi lige har afleveret.”