Karosseriteknikere stiller op til DM i Skills 2019

08.februar 2019

Andreas Christensen, 19 år (Foto), og Simon Jacobsen, 21 år, er i gang med uddannelsen til karrosseritekniker på College360 og stiller i den forbindelse op til DM i skills den 4-6. april 2019.

Oprindeligt ville de begge være mekanikere, men skiftede uddannelsesspor, hvilket har vist sig at være en god beslutning, for Andreas og Simon er blevet udtaget til at deltage i DM i Skills af uddannelsesleder, Daniel Krarup Jørgensen, da de allerede tidligt i deres uddannelsesforløb har udvist særlige evner inden for karrosserifaget. ”Det er jo lidt specielt, at vi har to med, som kun er lidt over halvvejs i deres uddannelsesforløb, for dem vi har haft med tidligere, har typisk været ved slutningen af deres uddannelse”, fortæller Daniel.

Andreas og Simon har allerede deltaget i konkurrencer i hhv. Norge og Frankrig for at blive klædt på til DM i Skills, og de har begge den mentalitet, det skal til for at deltage i danmarksmesterskabet. ”Det faglige kan vi altid træne på, men hvis ikke man kan håndtere at være presset, så giver det ingen mening at træne videre med det faglige”, siger Daniel. Samtidig er der ingen tvivl om, at Andreas og Simon sætter fagligheden højt: ”Der skal gerne være noget faglig stolthed i det, ellers er det ikke sjovt – det er et håndværk.”

Endeligt er det afgørende, at Andreas og Simons arbejdsgivere, Dit Autocenter Storvorde og Bayern AutoGroup Aalborg, bakker op omkring DM i Skills ved at give tid og plads til træning, da det er særligt udfordrende, at de deltager i DM i Skills så tidligt i deres uddannelsesforløb.

Vinderen af DM i Skills går videre til WorldSkills, som finder sted i Kazan i Rusland den 22-27. august 2019, og det at have en elev med til DM i Skills, og ikke mindst WorldSkills, giver god omtale i både autobranchen og dygtige elever.