Mekanikere på jomfrutur

22.juni 2018

Da ni Personvognsmekanikere fra College360 i går bestod deres svendeprøve med et flot snit på 8,6, skulle det fejres på en helt særlig måde, som de fleste nok forbinder med en anden gruppe her i juni: køretur med musik, kolde øl og god stemning i en vogn rundt i byen. 

Men lige denne gruppe af unge mekanikere ville det anderledes, de vil nemlig gerne prikke lidt til opfattelsen af, at det er forbeholdt nogle få - “Vi fik muligheden og den tog vi”, fortæller Lasse Erhardsen Reese, der har været med til at bygge den gamle Volvo Viking fra 1964 om til en vogn, der kan fragte feststemte unge rundt i byen  - “og så skal vi bare have det sjovt, for vi er helt færdige med vores uddannelse nu!” lyder det i kor fra de glade mekanikersvende, der storsmilende drog ud på både deres og Vikingens jomfrufærd. En færd, der også er den første af sin slags i Silkeborg, men sandsynligvis ikke den sidste, mener drengene, der opfordrer til, at det skal være for alle, der har lyst til sådan en tur. 

”Vi har talt med andre, der kører studenterkørsel her i byen, og de siger også, at det første gang, at det er mekanikere, der sidder i vognen, fortæller Lasse Emil Nedergaard, der sammen med sin far driver påmedhuen. De hentede Vikingen, der har stået som back up i det svenske militær, i januar og blev i forgårs færdige med vognen, så den stod klar til sin premiere i går. 

Når en personvognsmekaniker består sin svendeprøve, modtager han (eller hun) et svendebrev, men det kan man ikke så godt have på og vise omverdenen, at man har færdiggjort sin uddannelse. Derfor fandt mekanikerne på at tage ens, hjemmeklippede korte overalls med deres øgenavne på. Øgenavne, de sammen har fundet på til hinanden: ”En gik ud af klassen, og så fandt de andre på, hvad han skulle hedde. Jeg hedder for eksempel videopusheren, og ham derovre hedder Pløjemesteren.” Blandt andre navne kan Mr. Fastfood, Klatremissen og Mr. Tøffelhelt nævnes.  

Mekanikerne drog ud på tur, for at vende tilbage til College360, hvor svendemiddagen med mester og familie ventede, før aftenen fortsatte ned i byen i endnu en tur i Vikingen.

  • Lasse Vetche, Super Dæk, Stagehøjvej
  • Mathias Skaarup Hansen, Auto Allan, Engesvang
  • Steffen Madsen, Ry Autoværksted
  • Frederik Kjær Hansen, Rene’s Auto, Brædstrup
  • Rasmus Lindberg Jensen, Ole Winther, Silkeborg
  • Niklas Vesti Voetman, Via Biler, Silkeborg
  • Lasse Erhardsen Reese, FK Auto, Silkeborg
  • Emil Revsbech Oxholm Pedersen, Sjelle Auto, Galten
  • Nick Trampedach Rosenkvist Larsen (på trappen), First Stop, Ikast