En af College360’s dygtige talentelever er Cecilia Rothborg Mortensen

Mød Cecilia – en af College360’s dygtige kokkeelever

20.marts 2019

En af College360’s dygtige talentelever er Cecilia Rothborg Mortensen på 21 år, som bor i Herning, hvor hun også er kokkeelev i Huset Poulsen. Huset Poulsen rummer en stemningsfuld café og en restaurant, Poulsen 1ste, som er en restaurant med fokus på madhåndværket. Cecilia og resten af teamet forbereder og laver den mad, der serveres i begge restaurationer, og i restauranten har hun mulighed for at lege og udfolde sig på et højere gastronomisk niveau.

Cecilia laver det, hun elsker hver eneste dag

Det er let for Cecilia at svare på, hvorfor hun valgte at blive kok: ”Jeg har en passion for den kulinariske verden, som ikke alle forstår. Desuden elsker jeg at blive udfordret på den kreative front, hvad angår smagssammensætning, anretning, farvespil osv.” Endelig mener Cecilia, at det er helt vildt tilfredsstillende at lave det, hun elsker hver eneste dag. ”At finde en ny smagskombination eller bare at lave noget på dit arbejde, hvor det hele spiller maks. sammen, det er da en tilfredsstillelse uden lige”, siger hun.

Et liv i konstant udvikling

Udover at lave det hun elsker, mener Cecilia, at det bedste ved kokkefaget er, at hun hele tiden har mulighed for at udvikle sig: ”Man kan udvikle sig hele tiden og når aldrig det punkt, hvor man kan sige, at man ikke kan lære mere. Det er en uddannelse, hvor man kan lære hele tiden og nå nye højder igennem hele sit liv”. Derfor betyder faglighed/håndværk i branchen også alt for Cecilia: ”Det er en del af hverdagen. Faglighed og håndværk, det er vores uddannelse”.

Cecilias råd til nye kokke

Her mod slutningen af sin uddannelse har Cecilia samlet sig en del erfaring med faget. Denne erfaring vil hun gerne give videre i form af en række gode råd til andre, der overvejer en karriere som kok.

  • Et af de bedste råd jeg nogensinde har fået, fik jeg af Kathrine Ottosen (Faglærer på College360). Hun sagde nemlig: ”Vær tro mod dig selv”. Dette er noget at det vigtigste. Vi kan alle sammen noget forskelligt, men stol på det du kan, og så skal du nok udvikle dig.
  • Vær altid klar på en udfordring og gør altid dit bedste.
  • Når du er på din arbejdsplads, må du ikke tage en hård tone personligt. Det skyldes typisk en presset situation eller lignende.
  • Arbejd altid hårdt og passioneret.
  • Skriv ALTING ned, opskrift, ideer osv. Du bliver så glad for den bog, du kan få dig skrevet igennem disse år.
  • Du skal ikke finde dig i alt, bare fordi du er elev. Du er et medmenneske, men du skal kende din plads.

Cecilia og fremtiden

College360 har haft fornøjelsen af Cecilias selskab, siden hun startede på sit grundforløb. Nu venter svendeprøven i slutningen af året, og hendes mål at gennemføre denne sidste del af sin uddannelse med et godt resultat. Inden da har hun dog nogle spændende ting på programment, bl.a. et talentforløb i Oregon, USA, hvor hun skal opleve en anden madkultur og en hel masse andet med andre talentfulde kokke- og tjenerelever. Når Cecilia har færdiggjort sin uddannelse, er hendes mål at finde en arbejdsplads, hvor hun kan suge endnu mere læring til sig, eventuelt i udlandet. Hun vil også gerne rejse ud i verden og opleve endnu flere forskellige madkulturer.