Portræt af en vinder

27.september 2018

Karrosseriteknikerelev modtager pris

Kasper Geraae på 27 år, der bor i Hjørring, arbejder som Karrosseritekniker hos NOVABIL A/S i Brønderslev efter han for godt et år siden blev færdigudlært fra College360 i Silkeborg. Kasper er indbegrebet af en nordjyde: fåmælt, beskeden og arbejdsom. Man skal dog ikke tage fejl af Kasper, for selvom han måske ikke er den, der råber højest om sine kompetencer, så er der noget ved ham, der gør, at han er blevet indstillet til og får overrakt Metalindustriens Lærlingepris 2018.

Værdig modtager
Metalindustriens Lærlingepris, der i år uddeles for 16. gang i træk, er en landsdækkende præmieringsordning for svende, der med særligt godt resultat har gennemført en uddannelse med tilknytning til Metalindustriens Uddannelsesudvalg. En svend kan komme i betragtning til ML-prisen, når både skole og virksomhed har sendt hver sin indstilling af svenden ind. Og det er blevet gjort for Kasper. Karrosseriteknikerfaglærer på College360, Henrik Møller Pedersen, har i sin indstilling af Kasper lagt vægt på, at ”Kasper er utrolig behagelig at have i værkstedet og udover at have kloge hænder, så er han løsningsorienteret, har overblik og potentiale til at blive en god leder”, lyder det fra Henrik Møller Pedersen, der var kontaktlærer for Kasper på svendeforløbet, og slutter ”Og så selvfølgelig på grund af den flotte topkarakter, som han sluttede med at hente til sin svendeprøve.”

NOVABIL A/S, som også var Kaspers læreplads, har i deres indstilling fremhævet nogle af de samme træk og styrker ved Kasper: ”Vi kan fremhæve en lang række kvaliteter som ydmyg, dygtig, sætter en ære i altid opnå et flot resultat, hjælpsom over for kollegaer, møder til tiden, deltager i sociale arrangementer også uden for arbejdstid. I bund og grund, en rigtig god gut.”

På spørgsmålet om, hvorfor Kasper selv tror, han er blevet indstillet til at modtage Metalindustriens Lærlingepris, svarer han, at det ved han faktisk ikke helt – ”jeg gør jo bare mit arbejde”, fortæller han. Og måske det netop er derfor: han udfører hver dag sit arbejde med glæde. Derfor er heller ikke kun NOVABIL A/S, der er glade for at have Kasper gående i deres værksted, Kasper er mindst lige så glad for NOVABIL A/S som arbejdsplads: ”Her er godt at være – jeg er blandt gode kolleger med et stort engagement for faget”, fortæller Kasper.

Vejen til karrosseri
For Kasper var det egentlig slet ikke planen, at han skulle være karrosseritekniker. Det var først på den anden side af en studentereksamen fra det almene gymnasium, at han blev helt klar over, hvad han faktisk gerne ville bruge sin tid og arbejdsliv på – nemlig den store interesse for biler. Derfor tog han grundforløbet på mekanikeruddannelsen på Techcollege Aalborg og startede i praktik hos Toyota i Aalborg/NOVABIL A/S. Det var først her, han blev introduceret til karrosserifaget, som han fik lov til at prøve af i virksomheden – og så var der slet ingen tvivl. Med en ny plan drog Kasper derfor til College360 i Silkeborg som er en af to skoler i landet, der uddanner Karrosseriteknikere. Her modtog Kasper sit svendebrev efter et flot resultat til svendeprøven.

”Det fede ved faget er selve håndværket og så det ansvar, man står med igennem hele processen fra kunden kommer ind med en skadet bil til den sidste finish, når bilen kører derfra uden at man kan se, at der har været noget med den – det er fedt”, er Kaspers svar på, om hvorfor karrosseri er et fedt fag, og slutter: ”Det kræver både godt håndværk, en kreativ tilgang til de mange skadede biler, der alle kræver en forskellig indsats og indebærer et stort ansvar, det kan jeg godt lide.”