05.september 2018

I dag afholdt Autolakererne første for-træning til det næste års Skills-konkurrencer, som er DM i Skills i Næstved i april 2019 og World Skills i Kazan i august 2019.

Frederik Hansen, Amanda Petersen, Lasse Møller, Nikolaj Olsen og Philip Pedersen er de fem elever, der selv havde meldt sig til for-træningen, hvor de blev stillet over for en opgave, der er ligner en af de seks opgaver, de vil blive stillet til World Skills. De havde fire timer til at klare opgaven, der lød på slibning, grunding og maling af en bildør, og for nogle stykker blev tiden udnyttet til sidste sekund. ”Jeg er på udkig efter dem, der kan prioritere deres arbejde inden for den tidsramme, der er – og det betyder også at udnytte al den tid, de har til rådighed”, fortæller faglærer og World Skills Deputy Chief Expert Jens Søndergaard, som i mange år er manden, der har stået bag konkurrencerne hos Autolakererne på College360. Han er på udkig efter de elever, der kan klare konkurrenceelementet: ”Håndværket skal de nok lære, men de skal kunne klare det mentale pres, der ligger i en konkurrence. Det er også det, vi træner i dag”, fortæller han og tilføjer:” de skal kunne tænke et skridt frem hele tiden, lidt som i et spil skak.”

Med til at bedømme elevernes indsats var kollega og autolakererfaglærer Jacob Galacho, der også tidligere har været med til at afvikle konkurrencer i faget og derfor ved, hvad han skal kigge efter i sin bedømmelse. ”Jeg synes, det går godt for dem. De er lidt presset på tid, men de er alle gode”, vurderer Jacob Galacho knap en halv time før tiden løber ud og tilføjer: ”de må gerne være i gang med at sprøjte det sidste lag, som er klarlakken, når tiden stopper.”

Jens Søndergaard og Jacob Galacho vil sammen med eleverne gennemgå alle fem døre, da de alle kan lære noget af hinanden. Efterfølgende vil de tage en snak med hver enkelt elev og give dem tip til elementer, de kan træne, når de kommer ud til deres mester igen.

Igen i december afholdes en for-træning, hvor en ny gruppe Autolakererelever kan melde sig til og kæmpe for at blive en af de elever, der kan repræsentere autolakererfaget og College360 til DM i Skills – og måske endda til World Skills.

 

Vi vil gerne sige tak til vores sponsorer, som støtter os i deltagelsen i diverse konkurrencer: SPS, PPG, Baden-Jensen, BASF, Lakgruppen, AkzoNobel, FK-Teknik, LAKexperten, Malerforbundet Danmark, Autobranchen Danmark, Toyota Danmark, Danmarks Farve- og limindustri