Skolestart, sæbekassebiler og sammenhold

20.august 2019

Som en del af et 2 ugers introforløb og for at skabe relationer på tværs af uddannelser har 160 nye elever fra grundforløb 1 Tech på kryds af fagretninger designet og bygget sæbekassebiler. Holdet med den hurtigste bil blev fundet fredag d.16/8 ved et sæbekassebilrace på en bane, udformet af eleverne på College360s parkeringsplads.

Trods grå himmel, støvregn og våd asfalt stod eleverne og deres 8 sæbekassebiler klar til race fredag formiddag. De farvestrålende biler var resultatet af 2 ugers samarbejde mellem elever på de forskellige fagretninger. Projektet med at bygge og udsmykke en sæbekassebil havde til formål at ryste eleverne sammen og samtidig give dem et indblik i de forskellige uddannelsesmuligheder.

Fællesskab på tværs af uddannelser

Racet afsluttede 2 ugers introforløb og blev afholdt som et event, hvor eleverne selv havde ansvar for markedsføring, planlægning og udførelse af opgaver som at udforme racerbanen og lave bandereklamer. Dermed havde eleverne fra hver fagretning et specifikt ansvarsområde og alle uddannelser bidrog på den måde til at stable racet på benene. Hvert hold bestod af elever fra Byg, Bil, Mad, Tech design og EUX Tech, og de skulle, foruden at bygge og navngive bilen, også opfinde et teamnavn og dertilhørende kampråb.

Eleverne fra grundforløb 1 Bil stod for sæbekassebilernes skelet med hjul og aksler. Eleverne fra grundforløb 1 Byg havde til ansvar at lave bilernes kabiner. Grundforløb 1 EUX skulle udforme racerbanen og stå for markedsføring, mens grundforløb 1 Tech design stod for at dekorere bilerne og lave banen. Eleverne fra grundforløb 1 Mad fremstillede energidrikke og snacks til racet. Den forplejning gav eleverne energi til at løbe rundt på banen og skubbe sæbekassebilerne det sidste stykke over målstregen.

Først over målstregen

Efter 11 indledende heats stod hold 5 og 6 tilbage i en spændende og nervepirrende finale. Sejren gik til hold 6, der efter en super flot holdpræstation og en fantastisk kampånd løb over målstregen med en tid på 1 minut og 27 sekunder. De holdkammerater, der ikke direkte deltog i racet, stod på sidelinjen og heppede. Holdet modtog pokalen og titlen som det hurtigste sæbekassebilshold 2019. Sejren blev fejret med præmieoverrækkelse og efterfølgende hotdogs til alle elever og undervisere.