Vild med visuelt design? Nu er der nye muligheder for at komme i gang med en uddannelse til skiltetekniker på College360

07.september 2020

Nu er der godt nyt til alle, der brænder for at arbejde kreativt med design, produktion og montering af skilte og dekorationer til bygninger, messestande, på biler mm. College360 har som noget nyt mulighed for at optage 25 elever pr. optag på skilteteknikeruddannelsen uden, at eleven på forhånd skal have en læreplads i en virksomhed.

En uddannelse med spændende udfordringer og en aktiv hverdag

 ”Man bliver virkelig udfordret på uddannelsen”, fortæller Magnus Emil Grønhøj, der er i gang med uddannelsen til skiltetekniker. ”Det er mange ting ag lære i form af computerprogrammer, betjening af maskiner, monteringsmetoder mm. Det er en helt anden måde at tage en uddannelse på. Ude i virksomheden bliver jeg oplært ved at følge en erfaren kollega. Det er spændende, fordi jeg får lov at prøve en masse af selv og får masser af tips og tricks fra én, der kender faget ud og ind. Jeg er ikke så god til at sidde stille, så det er vigtigt for mig med en uddannelse og et job, hvor man er aktiv i hverdagen.  Jeg elsker især kundekontakten, når vi er ude at montere og bliver stolt, når kunderne er glade for resultatet”.

Åbner op for mange muligheder

Maria Krylmand Petersen Collin er 24 år og er i lære hos Virksomheden Signmeup i Padborg. ”Det bedste ved uddannelsen er, at den åbner op for mange muligheder. Man kan arbejde bag computeren med design, man kan arbejde i produktionen eller være ude hos kunderne og montere. Du har en meget varieret hverdag, hvor der hele tiden sker noget nyt. Jeg synes også, at det fedt at mærke, at jeg hele tiden bliver dygtigere. Selv drømmer jeg om at specialisere mig i bilindpakning og blive én af de rigtigt gode inden for det område”.

Der er spændende lærepladser i hele landet, der venter på dig

Efter en periode, hvor du kun kunne starte på uddannelsens grundforløb 2, hvis du allerede havde fundet en læreplads i en virksomhed, så har vi på College360 nu mulighed for at optage 25 elever på uddannelsen, før en uddannelsesaftale med en virksomhed er på plads. Det er selvfølgelig stadig en fordel for dig at være opsøgende i forhold til at finde en læreplads tidligt i forløbet, så du ved, hvilken virksomhed du kommer til at arbejde for i din læretid.

Anita Rakic bruger en del af sin tid på College360 på at hjælpe elever og virksomheder med at finde det rigtige match, hvad angår læreplads. ”Vi har mange virksomheder, der søger elever, men de ligger ikke lige i nærheden af skolen. Der er rigtigt gode muligheder for at finde en læreplads, hvis du er fleksibel i forhold til virksomhedens beliggenhed. Mange af virksomhederne laver jobopslag på College360s Facebooksider, så følg med der og grib chancen. Der er mange spændende virksomheder derude, der gerne vil være med til at give dig en høj faglighed og solid praksiserfaring med i bagagen i din læretid”.

Bo i vores helt nye studieboliger

På uddannelsen på College360 kommer eleverne fra hele Jylland og Fyn, så du kan sagtens søge læreplads uden for dit eget lokalområde. Flytter du efter din læreplads, eller har du allerede fundet en læreplads langt fra skolen i Silkeborg, så kan du bo i vores helt nye studieboliger under dine skoleophold. Studieboligerne ligger på toppen af selve skolen, så du kan benytte skolens faciliteter også uden for skoletid.

”Vi har et virkelig inspirerende læringsmiljø her hos Skilteteknikerne på College360. Vi har i vores helt nye skole et fælles praktikrum med nye maskiner, hvor vi arbejder på tværs af hold”, fortæller Anders Ejner Petersen, som er én af de undervisere, som du som elev møder på skolen. ”Det betyder, at man kan se, hvad de andre laver, blive inspirerede af deres idéer og lære af hinanden. Det er vigtigt for os, at gøre eleverne så dygtige, at de mestrer processerne fra idé til færdigt resultat og bliver stolte af det, de skaber. På skiltetekniker uddannelsen er du tæt på virkeligheden. Dine undervisere har alle lang erhvervserfaring fra branchen, så du bliver fagligt dygtigt og godt klædt på til at begå dig på en arbejdsplads”

Vil du skilte med dine kreative evner, så søg ind allerede nu

Vi starter hold på skilteteknikeruddannelsen allerede i januar 2021. Vi ønsker os et hold topmotiverede elever, og derfor har vi lavet en særlig optagelsesprocedure. Hvis du vil med på holdet, så skal gennem en særlig ansøgningsprocedure. Ønsker du at starte allerede i januar er ansøgningsfristen 1. november 2020

Du kan læse mere om den særlige ansøgningsprocedure.

Når vi har modtaget din ansøgning, sender vi en bekræftelse tilbage, så du ved at du er på listen over ansøgere. Du vil senere få at vide om du bliver indkaldt til samtale, hvor du så får mulighed for at begrunde, hvorfor det netop er dig, vi skal optage på en af uddannelsens pladser