Christian har rene 12-taller på sit eksamensbevis fra HHX

29.juni 2019

Christian Pind Schmidt én af årets superstudenter på Handelsgymnasiet på College360. Igennem 3 år har han fået lutter topkarakterer i eksamener og årskarakterer. Hele 30 12 taller er det blevet til i alt og et flot gennemsnit på 12,7.

Modtager Mascot-legatet for højeste gennemsnit på Handelsgymnasiet

Som den HHX elev, der har opnået det højeste gennemsnit modtog Christian under Handelsgymnasiets dimission lørdag, den 29. juni 2019 Mascot-legatet på 10.000 kr. I indstillingen til legatet skriver hans lærere om ham:

”Christian har fra dag ét været en stor gevinst for sin klasse. Han er forbilledlig, fordi han arbejder ihærdigt og besidder en sjældent set faglig intuition for at lære nyt. Han har et fagligt overskud og stor både matematisk og sproglig forståelse. Dette illustreres i seks A-niveauer i virksomhedsøkonomi, matematik, spansk, afsætning, dansk og engelsk. Han er den gode kammerat, som gerne hjælper andre i gruppesammenhænge, og han påtager sig ligeledes en understøttende rolle i den faglige progression hos sine klassekammerater. Socialt er han værdsat af sine kammerater både i og uden for klasserummet, hvor han bidrager til højt humør og gerne deltager i diverse sociale sammenhænge i fritiden. Christian har hele pakken; han er intelligent, dannet og en god kammerat”

Vinder af essay-konkurrence

Ud over Mascot-legatet modtog Christian også en anden pris i forbindelse med dimissionen. Han er nemlig også vinder af Mascots særlige præmie på 5000 kr. for essay-konkurrencen med temaet ”Hvad skal Danmark leve af i fremtiden”. Christian vinder konkurrencen for et essay, som af dommerne betegnes som ”særdeles velskrevet, velargumenteret og på et meget højt abstraktionsniveau”.

Via Malaga til videregående uddannelse i København

Selvom Christian indrømmer at have været flittig i skolen, så har han dog ikke siddet med hovedet begravet i bøger gennem alle tre år på Handelsgymnasiet. Det har både været tid til venner og fritidsjob. Nu ser han frem til at feste med sine kammerater ved en række studentergilder over de næste to uger. Derefter rejser han sydpå, da han i regi af OPU (Oplæring i Udlandet) har fået arbejde i et biludlejningsfirma i lufthavnen i Malaga. Christian skal være i Spanien i 12 måneder. Han har haft spansk i tre år og tager til Spanien for at få sproglige færdigheder på plads. Derefter har han planer om at komme tilbage på skolebænken i Danmark. Han skal nemlig begynde på en videregående uddannelse senest et år efter afsluttet ungdomsuddannelse for at gøre brug af nogle af de ekstra point, som gennemsnittet på 12,7 og de 6 fag på A-niveau giver ham ret til. Faktisk kan han gange sit gennemsnit op til 13,74, hvilket tangerer en Danmarksrekord. Christian plan er at læse videre på universitetet. Han vil bruge sit år i Malaga til at finde ud af præcist, hvad han vil læse. Det bliver måske økonomi eller matematik på CBS i København.