Elever på fælles, hemmelig mission

09.april 2019

”I får brug for nysgerrighed og kreativitet”. Sådan lød beskeden til en gruppe elever fra Handelsgymnasiet og Ungdomsskolen i Silkeborg, der har været på en fælles, hemmelig mission til Escape Factory i Aarhus. Destinationen blev afsløret for eleverne i bussen, og dagens opgave blev at løse rummets gåder i mindre grupper på tværs af skolerne og dermed ved fælles hjælp at finde vej ud af et escape room. Eleverne fik brug for netop kreativitet og nysgerrighed samt en høj grad af samarbejde og alt sammen under tidspres, da de havde en time til at komme ud. Turen er en del af Heartbeatet TID under Campus Bindslevs Plads, hvor projektet på tværs af de to skoler også inkluderer, at grupperne skal lave deres eget escape room.

Tidspres og teamwork

Da Mikkel og Aleksander fra Handelsgymnasiet lige var kommet ud af deres rum, så de netop tidspresset som noget af de sværeste ved opgaven: ”Det hele bliver lidt svært, når det er under tidspres. Så kan man godt blive lidt stresset”, mente Aleksander. Desuden havde det været en god oplevelse at samarbejde med nogen, de ikke kendte i forvejen. ”Når vi snakkede om det hele sammen, blev det lidt nemmere. Teamwork var i hvert fald vigtigt her”, fortalte Mikkel.

Gruppe på Wall of Fame

En af grupperne nåede ud af deres escape room inden for tidsfristen og helt uden brug af ledetråde i form af hjælp fra den medbragte walkie talkie. Dette gav adgang til Escape Factorys Wall of Fame, og gruppen, der bestod af Emma fra Ungdomsskolen i Silkeborg og Andreas, Mia, Fie, Sofie L. og Helena fra Handelsgymnasiet, kunne dermed hænge deres gruppebillede på tavlen.

Der var bred enighed hos eleverne om, at de havde haft en sjov og udfordrende dag, og d 25. og 26. april mødes de alle igen. Her skal de blandede grupper samarbejde om at lave deres eget escape room og pitche idéen for et panel, hvorefter der vil blive kåret en vinder.