Internationale HHX-elever kan nu leve det amerikanske college-liv

Internationale HHX-elever kan nu leve det amerikanske college-liv

23.januar 2019

College360 indgik kort før jul en samarbejdsaftale med NorthEast Community College i Nebraska. Aftalen betyder fx, at IBB-eleverne kan leve det amerikanske college-liv i tre uger, hvor de bliver indskrevet som fuldtidsstuderende på skolen og bor på skolens kollegium.

College360 har tidligere sendt elever til skolen i Nebraska, og erfaringerne var så gode, at en mere formel aftale nu er kommet i stand.

Hurtigt en del af college-livet

Kristoffer Enevoldsen og Emma Poulsen, der begge er 3.års elever på IBB-studieretningen, var på NorthEast Community College sidste forår. De fremhæver netop det at bo på skolen sammen med amerikanske elever som det allerbedste ved turen. ”Man blev ligesom smidt ind i det og blev på den måde hurtigt en del af college-livet”, siger Kristoffer. Emma fortsætter: ”Det bedste var hele oplevelsen af at gå på college”. De to elever havde en hverdag som enhver af de amerikanske studerende, hvor de fulgte skemaets timer, boede på skolen, dyrkede fritidsaktiviteter og deltog i skolens sociale aktiviteter. Emma var fx var en del af fællesskabet på skolens fodboldhold og fik der nye venner, som hun stadig holder kontakt med.

”Bilka på steroider”

Det er tydeligt at mærke, at de to elever på deres ophold har fået et unikt indblik i de unge amerikaneres ”way of life”. De har fået en kulturforståelse, som ikke blot er opstået i de rammer, som skolen tilbyder, men i lige så høj grad i de spontane køreture med de amerikanske elever, de sociale arrangementer om aftenen, den venlighed og imødekommenhed, eleverne mødte overalt på det amerikanske college og endda på turene til den lokale Walmart, der var, som Kristoffer udtrykker det: ”en oplevelse i sig selv - Bilka på steroider”.

Kæmpe oplevelse med bonus

Emma og Kristoffer har fået meget mere end en oplevelse ud af deres ophold, både fagligt og personligt. ”Jeg fik i hvert fald sat mit engelsk i gang”, fortæller Kristoffer, der også mener, at opholdet betød, at han fik en helt anden selvstændighed med sig. For Emma betød timerne på NorthEast Community College, at hun fik en anden dimension i sin faglighed: ”Jeg havde rigtigt mange relevante fag, som jeg kan bruge i fremtiden, og jeg fandt ud af, at jeg var på rette vej, da jeg kunne bruge meget af det, jeg allerede havde lært på College360”. Opholdet betød også, at Emma blev bekræftet i, at hun vil søge eventyr i udlandet, for som hun siger: ”Det er lige meget, hvor man rejser hen, så skal man nok finde nogen, man ”klikker” med”.

For de to elever er det en vigtig del af en uddannelse med en international linje at komme på udlandsophold. ”Vi har gennem vores uddannelse haft mulighed for at komme på studieophold i Storbritannien, USA og Vietnam, hvilket giver os mulighed for at møde flere forskelligartede kulturer og koble denne praktiske viden til den teori, vi lærer i skolen”, mener Emma.

Med den nye aftale med NorthEast Community College i Nebraska ser skolen frem til at give deres nye hold af internationale elever en unik mulighed for at være en del af livet på et amerikansk college.