Årets første HTX-studenter

25.juni 2018

Årets første HTX-studenter

For Anton Kiel Kviesgaard, Amalie Ranthe Filtenborg og Christian Prip Johansen er dagen i dag den dag, de har ventet på i tre år: den sidste eksamen bestået – med tre flotte 10’taller – og huen er kommet på som bevis. 

Anton, Amalie og Christian var oppe i Teknikfag – byggeri, energi og Arkitektur, hvor de sammen har lavet et udsnit af en campinghytte. Både den og tanker, teorien og praktikken skulle de præsentere for deres undervisere og censor, som altså kvitterede campinghytteudsnittet med en rigtig flot karakter.

De tre smilende sutdenter stillede velvilligt op til alle billeder, familierne stod på tær for at få. Selvom det for en af familierne er blevet en slags rutine, i det Anton er barn nummer tre, der bliver student fra HTX på Teknisk Gymnasium Silkeborg.

I dag og de næste uger byder på en masse studenterfejring, hvorefter et sabbatår venter for dem alle. Amalie og Christian rejser sammen på ferie til Sri Lanka og for Anton er destinationen Etiopien. Fremtiden på anden side af rejser og sabbatår er ikke helt afklaret endnu for Amalie og Anton, men Christian ved, hvad han skal – han skal være flymekaniker. Det betyder, at han skal skifte retning og tage en erhvervsuddannelse, som det kræver for at blive flymekaniker.