En helt anderledes måde at gå i skole på – Masterclasses 2022

En helt anderledes måde at gå i skole på – Masterclasses 2022

28.oktober 2022

2. og 3.g elever på Teknisk Gymnasium HTX i Silkeborg har mulighed for at deltage i en række Masterclasses. Masterclass er et afbræk fra den sædvanlige undervisning, hvor eleverne kommer i dybden med et emne, der har deres interesse. Eleverne kan fordybe sig i spændende temaer efter eget valg sammen med elever fra andre klasser med samme interesseområde.

Det er nogle gode dage, hvor eleverne oplever en helt anderledes måde at gå i skole på og mange nye udfordringer. I år kunne eleverne vælge mellem mange spændende masterclasses.

Spiludvikling og gamification
I denne masterclass kan eleverne lære at bygge deres eget 2D-computerspil i programmet Unity3D. Eleverne vil arbejde meget praktisk, og der er mange muligheder for at gøre deres spil personlige og unikke.

Programmeringen i spillet vil vi lave på en simpel måde, hvor man ikke behøver at skrive kode, men blot kæde objekter sammen. For de elever, der allerede er gode til C#, bliver der mulighed for at lave mere avancerede ting.

Eleverne vil også lære om gamification, som handler om at bruge spilelementer andre steder end i spil. Gamification-delen handler om at se på eksempler på motivations-apps, og hvordan de anvender spilelementer.

 

Den specielle relativitetsteori
Hvordan kan man se igennem pyramider uden at være inde i dem? Hvordan kan en GPS-modtager være så præcis til at lokalisere éns position? Går tiden virkelig langsomt, når man bevæger sig næsten så hurtigt som lyset? Der er mange af sådanne undren-spørgsmål, og Einsteins relativitetsteori er svaret på dem.

Eleverne, som deltager i denne masterclass får muligheden for at få indblik i Einsteins specielle relativitetsteori og en forsmag på den generelle relativitetsteori! Det er et spændende lille ”lynkursus” om en teori, som har været en af de mest skelsættende af slagsen i forhold til vores opfattelse af vores verden og vores eksistens.

 

 

Yoga
I denne masterclass arbejder eleverne med yoga fysisk og mentalt. Yoga er for alle – så det kræver ingen fysiske forudsætninger – blot en nysgerrighed i forhold til at ville prøve. 

Eleverne komme til at fordybe sig i, hvor yogaen har sine rødder, dens historie og tankegang. Der arbejdes med åndedrættet og eleverne vil komme til at prøve og mærke, hvad forskellige typer af åndedræt gør ved dem fysisk og mentalt.

Forløbet afsluttes med et Gongbad – et lydbad – hvor eleverne kan mærker hvordan forskellige lyde påvirker dem. De ligger ned, mens der bliver spillet på forskellige instrumenter, klangskåle og gonger.

 

 

Skak
Peter Poulsen fra Silkeborg Skakklub vil tage eleverne igennem skakkens verden. På programmet er ”alt om skak";

skakregler, notering, taktiske elementer, strategiske elementer, åbningsspil, slutspil, skakopgaver og turneringsformer.

Skak Maserclass afsluttes med en turnering fredag inden eleverne får en velfortjent weekend. Eleverne har virkelig været fokuseret og fordybet i skakkens verden.

Fransk bagværk
Bienvenue dans notre petite pâtisserie - Velkommen til vore lille konditori. 

I løbet af denne masterclass vil eleverne blive introduceret til fransk bagværk med fokus på det franske konditori. Eleverne får en del viden om, hvordan man arbejder i et køkken ift. sundheds- og sikkerhedsforskrifter samt planlægning (tidsplanlægning; overvejelse af smag og design) af de forskellige bagværk, som de arbejder med i løbet af masterclass.

De får også relevante teorier og bruger en del tid på forberedelse af forskellige slags dej, creme, fyld og så videre inden de endelige kager fremstilles. Der fremstilles macarons, petit choux og en gâteau i løbet af forløbet.

 

 

Vi takker alle elever og undervisere for nogle super spændende dage med højt engagement og masser af ny læring i Masterclasses 2022. Vi glæder os allerede til næste Masterclasses på Teknisk Gymnasium.

Læs mere om HTX her på siden